Lurade

Det är väl sällan som vi människor vill veta hur korkade vi är – och det är därför alla får för sig att ”rasa” mot Facebooks EULA, som inte egentligen är annorlunda än andra EULA:s i Web2.0. Men det är få som velat ta upp det faktum att det är många som går på phishing och att det i en undersökning visar sig att många går på en sån enkel sak som att lämna ut sitt lösenord. Det intressanta i den undersökningen är skillnaden på siffror:

bad dem gå till en annan sajt och svara på en fråga. Där skulle de uppge sitt lösenord, som vi sedan hade kunnat stjäla. Bland Ebayanvändarna klickade 15 procent på blufflänken, medan 80 procent av Facebookanvändarna gjorde det

Alltså är vi mer noggranna när det gäller sajter som handlar om våra pengar och där vi tänker ”här kan vi bli lurade”.

Andra bloggar om: , , , , ,