Upprörda kränkta och bestulna

Jonas sticker ut hakan när det gäller den svenska (importerat från USA?) mediesporten Kränkthet™. Han citerar Rowan Atkinson:

”Rätten att driva med något är mycket viktigare för ett samhälle än rätten att inte bli förlöjligad, eftersom det första är frihet och det senare förtryck”. Och mycket klokare kan det inte sägas. Även hån, förlöjligande och kränkningar bör omfattas av yttrandefriheten – alternativet blir förtryck baserat på godtycke.

Andra bloggar om: , ,

null

På tal om kränkningar. Liza Marklunds dotter skrev på Fatale.se (och har en post på svenska Wikipedia…). Som Glife tog över. På något sätt lyckades Liza Marklund bli upprörd över något. Och det på Dagens Media. Tänk vad bloggar plötsligt kan ge information. Och i kommentarerna för artikeln så drivs en diskussion vars like inte ens de största konspiratörerna kunde skapa. Ankdammsplask och kränkthet.

Andra bloggar om: , , , , ,

null

På tal om att bli sura på att någon inte ger credd för icke-arbete. RvdB på Dagens Media är sur över att Metro ”snott” deras stora grej om Facebook. Att det hela är en icke-nyhet för alla som läst diverse EULA:s på såväl Lunarstorm som på Metrobloggen. Och att det hela inte är något som DM grävt fram utan kommer från en utredning från ENISA verkar inte röra DM i ryggen. Att Mediacom ”rasar” är onekligen roande…

Helt allvarligt – det enda det här ”avslöjandet” visar är att svenska medier först nu börjat förstå att det finns något som heter ”sociala medier”.

Uppdatering: Det börjar bli så mycket grupper att folk tar i en smula när de skapar namnen: Against Facebook integrity rape. Eller den här.

Uppdatering: Bloggen Waterworld på Metroplattformen påpekar att Metro själva har gjort samma avtal (tipstack banal)

Andra bloggar om: , , , , , , ,