Saker som blivit kvar

Tricky har skrivit en tänkvärd bloggpost runt de olika datingprogram som går just nu. Att Ensam mamma söker faktiskt sänder schyssta signaler till de kvinnor som blivit lämnade. Att det finns män som är beredda att satsa på kvinnor som inte är purunga och som har både två, tre eller fyra barn.

Uppdatering: Lite fundersam blir man över synen på kvinnor och mammor när man läser Aftonbladets kampanj om Hjältemammor. Jag är inte säker på att den bilden som fr a rubbarna ger är en bild som känns ”uppdaterad”:

”Carina tänker på alla – utom sig själv”

Det låter väl snarare rätt sorgligt?

”Mamma säger aldrig nej”

Jahaja…

Andra bloggar om: , , , , , ,

null

Louise skriver om myten om den fredliga människan utifrån diskussionen runt gatuvåld och medias (och därmed människors) förfäran över att ”barn” kan misshandla varandra. Det känns som en märklig syn – att se barn som oförstörda och att inte inse att ondska inte enbart skapas genom social påverkan. Problemet med den synen är också att den i sin tur skapar sådana här situationer: barn behöver inte ta ansvar. Alltså blir deras möjlighet att reflektera över rätt och fel försenad och i vissa fall outvecklad långt upp i åren. Barn är små vuxna. Och mer driftsstyrda. Enligt ett samhällsperspektiv blir då drifterna ofta ”onda” i meningen att de är mer egocentrerade och kan tänka sig att göra saker som liknar överlevnad.
Läste en krönika i DI som påpekade att börsen också styrs av nya system men människan fortfarande fungerar på samma sätt som förfäderna i grottorna. Stämmer överens med samma tanke.

Andra bloggar om: , , , ,

null

En jäkligt bra postning om hushållsnära tjänster och idiotin i att föreslå arbetstidsförkortning har Jerry skrivit.

Andra bloggar om: , ,