Short cuts across

Men hallå… Först skriver de om en mor som haft sex med sin son och sen kommer det här: Här är anledningarna till att vi har sex och sen tar Janouch det hela på allvar och förklarar att det är onödig forskning att ta fram anledningar till att vi har sex för att sedan förklara att anledningen till att vi har sex är antingen att vi är kåta, uttråkade eller vill ha bekräftelse…

Tre anledningar alltså. Inte 237.

Elin Alvemark kommer ut i Expressen och säger sig vara ”alkis”. Hon har självklart en blogg också. Idag har alla det.

Såna här artiklar starta många minnen hos mig. Och mycket tankar (kan ha med att göra att jag träffade JJ idag och vi insåg att det nu är tio år sen vi hade konfirmander ihop i Avesta): ”Folk har många fördomar om präster”

Lidbom tar semester: Sommar med Vassa eggen

En diskussion om nätneutralitet har fog för sig även i Sverige efter avslöjandet (nåja) att svenska ISP:er som har närmare 80 % av all nättrafik spärrar sajter som polisen mer eller mindre godtyckligt sätter upp på en lista och när politiker uppenbart söker sätt att begränsa tillgången på fri information. En intressant artikel finns hos IDG: Het debatt om nätneutralitet. En mycket intressant artikel om Internet och dess förändring av hela världen, och marknadens grundläggande fundament har Bill Thompson skrivit. Onekligen är har en smula ”harsh” men samtidigt icke-dömande när han påpekar att trots att nätet bygger på ett gemensamt och relativt öppet samarbete mellan alla olika spelare så:

Yet there is a contradiction at the heart of the network.
It is a mutual enterprise that relies absolutely on co-operation, but the resulting network supports the harshest and most brutal free market ever created.