The short timespan from now to here

Beta Alfa och jag har ju en förkärlek att filtrera nyhetsflöden. Och idag har BA skrivit en liten grej om att bloggen sägs vara tio år1. Och citerar Mashable som funderar om bloggarna blivit journalister ännu. Precis som jag har BA ett litet horn i sidan på en viss chefredaktör och det namn som BA ger honom är briljant:

Ralf van den Blurp

Det är sånt här som gör att jag ogillar den nästintill icke-befintliga bloggosfären här i Dalarna: i Stockholm har de bloggträffar. Dock – jag och studiomannen hade ju en bloggträff i miniformat. Stationsvakt har utnyttjat rörlig bild (och Lotten har fasen ett totalt underbart skratt) och Chadie aka Kulturbloggen hade med sig mobilt bredband för liveblogging

Aftonbladet har listat kommunala payoffs (också SvD). Och pratat med Stefan Ekberg som undersökt vilken effekt en payoff kan ha. Men de har missat Mittdalarnas ”hej och hå här kommer Mittdalarna”… De flesta är riktigt kassa – för grejen med varumärken är att man inte bara kan överföra kärnvärden direkt, eller försöka att bara vara rolig…

Uppdatering: Dasai skriver om det och föreslår en tävling i töntigaste slogan. Själv la jag till Borlänges ”Kärleken i Dalarna”. Och är ju tvungen att påpeka att jag inte har något med den att göra…

Uppdatering: Jack har rotat fram en gammal listning av viktiga saker att tänka på när man skriver en payoff/slogan: Reklambyråernas 10 regler för en slogan/payoff/endline

Så lite allmän länkdumpning:
Intressant läsning om den nya trenden Crowdwriting: The Open Book liksom en Wired-artikel om open-source journalistik: It’s a Lot Tougher Than You Think. Och Mashable har varit kreativ och hittat 11 Craziest Ways To Browse Flickr Photos

  1. Dock startade Adland ett år tidigare… []