Janne Josefsson har en egen logik

Janne Josefsson är upprörd över att Aftonbladet kokar soppa på en spik (what’s new with that) och lurar köparna genom att göra ett löp om en elva år gammal händelse. Själv tycker jag det hela mest är typiskt Janne Josefsson-korkat:

  • Ja. Det är en gammal nyhet. Det står på löpet. Själv anser jag att det är för jävligt att tidningarnas löpsedlar inte räknas som marknadsföring och därmed ska vara reklambeskattade. Fan vet om Janne Josefsson anser det – men han hänsyftar ändå på att löpet är en marknadsföring för tidningen (och bör därmed mao vara sann enligt marknadsföringslagen). Eller så är det som vanligt Josefssonsk logik – en logik som ingen annan egentligen förstår.
  • Löpet tar upp en händelse som enligt Fredrik och Filips sommarprat var upptakten till en av de viktigaste händelserna i deras liv: början på en vänskap och det som skapade deras vinnande lag och deras journalistiska idé: att inte försöka att förändra alla dårar i världen men att visa på dem. (Jo, jag hörde just den här anekdoten och log över att de plötsligt fick chansen att förklara att de har en grundidé med allt de gör). Förhoppningsvis fick det många att lyssna på programmet. Men antagligen tycker Janne Josefsson att det är viktigare att intervjua Dalai Lama än en redneck från Texas.
  • Så löpet var marknadsföring (ok, redaktionell pr) för ett radioprogram inom public service. SR äger SVT. SVT betalar Janne Josefssons lön. Kanske borde Janne Josefsson vara intresserad av att kvällstidningarna faktiskt lyfter fram program i något annat än kommersiella kanaler. Det är inte Janne Josefsson. För han har en egen logik.

Här kan du ladda ner och lyssna på just den delen. Hela programmet finns här.

Andra om: , , , , , ,