Fest

Jag och Solstickan lämnades ensamma av damerna i familjen i eftermiddags. Vid tretiden utfodrade vi oss med varmkorv för att sedan åka och spela minigolf, den födelsedagspresent som jag fått av honom. Problemet var bara att det kom ett skyfall modell ”det-blir-blött-på-P&L-campingen” och vi valde att skjuta fram golfandet. Själv skrev jag elaka SMS till mina kompisar som köpt dyr P&L-biljett. För idag var jag inte avundsjuk.

Vi lirade lite TopTrumps istället. Först i kort och sen på nätet. Det tog sina modiga timmar när vi försökte slå spelföretagets algoritmer högre upp i levlarna.

Efter det så kändes det som pizzadags. Jag beställde och hämtade, och eftersom det inte fanns något att se på TV började vi att se Harry Potter och Den Flammande Bägaren. Den var väl slut vid halv tio och vid tio hade vi sett alla bortklippta scener också. Under tiden käkade vi glass och godis.

Eftersom jag är en oansvarig pappa – eller snarare: jag tycker att vissa gånger kan en åttaåring vara uppe sent, så såg vi sen Eragon också. Vid halv ett hade vi kollat igenom de bortklippta scenerna även på den filmen (de har sannerligen klippt bort rätt intressanta delar av storyn) och Solstickan fick gå och lägga sig till slut.

Han var rätt nöjd. Det var lite annorlunda ”fest” med pappa än när mamma och Terrorprinsessan är hemma. Så det ska vara. Tycker jag.

Andra om: , , , , , , , , , , , ,