Listor över tunga och framstående bloggar

Ekonominyheternas Sidea har listat Världens 11 främsta bloggare respektive Sveriges 11 tyngsta bloggare. Det känns inte som några speciellt spännande listor. Vilket egentligen visar två saker: det är egentligen ogörligt att värdera enskilda bloggar i bloggosfären – vi är för många och bloggar läses utifrån ett personligt val: att lista handlar väldigt mycket om att fastna i det gamla mediesynsättet att kvantitet (dvs. antal läsare) är detsamma som kvalitet. Det är inte ens intressant för oss marknadsförare längre. Och att journalister knappast är de bästa att förstå en annan medievärld där journalistiken inte längre är det primära värdet för informationen.

Fördelen med listor är när de kan fungera som inspiratörer och tips för att utöka sin rss-feed.

Andra om: , , , ,