Lördag och sommar

Lite uppgraderingar så här efter ett par högintensiva veckor och några dagar med bortavaro. Det är för jävligt med SPA-tillhåll som endast kör Telia Homerun, 120 spänn extra. Jag tycker väl ändå att hotell borde kunna erbjuda internetaccess gratis… Och jag kunde surfa via blåtand men att göra det med min ASUS är lite segt…

4-skull1.gif

För övrigt förstår jag inte vad som är svårt att förstå för kommentatorer med detta om att avge en mailadress man har tillgång till:

du behöver ange en som du har åtkomst till eftersom WordPress, första gången du kommenterar här, kommer att motsända en verifieringsbekräftelse till den adressen

Vi tar det alltså igen: första gången man kommenterar på deepedition.com måste man avge en mailadress som man de facto har tillgång till eftersom bloggverktyget automatiskt skickar ett mail för att verifiera att adressen går till en verklig person. Det innebär inte att man behöver använda sin jobbadress eller så, däremot bör man (och det bör man i allmänhet i dessa tider av 90 %-ig spam) skaffa en mailadress som man kan använda för kontakter på nätet utanför jobb och privat. Till den mailboxen kommer ett verifieringsbrev som man måste besvara – det är bara att skicka tillbaka det alternativt klicka på en länk. Sedan modereras kommentaren automatiskt in på bloggen. Varför har jag gjort detta? Helt enkelt för att jag är less på att inte kunna maila personer och fråga dem om det är något jag undrar över.

4-skull1.gif

Apropå diskussionen om det verkligen blir bättre av att någon avgår så fortsätter den i kommentarerna. Vill dock påpeka ett intressant faktum: för något år sedan jagade Janne Josefsson socialnämnden i Oskarshamn för att de faktiskt hade omhändertagit ett barn. I Vetlandafallet jagar han socialnämnden för att de inte gjort det. Britta Svensson, i mitt tycke en av Sveriges skarpaste krönikörer, påpekar att det är svårt att faktiskt lita på Janne Josefsson när det gäller socialnämnden och omhändertaganden. För min del bevisar egentligen det eviga kravet på avgång att människan innerst inne mest är intresserad av att straffa den som gjort fel/gjort ett misstag – allt prat om förlåtelse är helt enkelt sociala pålagt. Att politiker, socialtjänstemän och socialarbetare blivit mordhotade i samband med det här borde också stämma till eftertanke.

Uppdatering: Holmgången mellan Janne Josefsson och Lars Adaktusson är onekligen intressant. Josefsson väljer att inte svara på frågorna. Utan lira lite marterad missuppfattat intervjuoffer. Upplysande.

4-skull1.gif

För övrigt måste jag gratulera min vän och konkurrent Mats Johansson på Bangalore för att i dagens Borlänge Tidning (artikel ej på nätet) lyckats att föra fram ett ordinärt anbudsförfarande utifrån LOU (Lagen om Offentlig Upphandling) som något exklusivt att vinna :). Och det faktum att regeringskansliet skriver ramavtal med ett stort antal byråer är ju faktiskt inte intressant för Bangalores PR. Bra PR-jobb helt enkelt. Enligt modellen: Hur Lyckas Man Lura Okunniga Journalister. Och nej, jag är inte avundsjuk eftersom HCO haft ramavtal med regeringskansliet i flera år :).

4-skull1.gif

Niklas Darke (ni behöver inte påpeka hur knäpp den sajten är :)) skriver (som vanligt) en briljant krönika i Dagens Pralin. Inte heller på nätet. Anna – dags att lägga ut krönikörernas alster: det är ju de som är roligast av allt i den tryckta chokladbiten.

4-skull1.gif

Jag har under mindre än en halvtimme haft påhälsning av en fjäril, en fet fluga och en sömndrucken geting. Det är fan vår.