E-post är inte viktigt enligt Telia

Jösses. Är det 2007? Telia räknar inte epost som viktigt.

Enligt Telias villkor med kunderna så räknas e-posten som en tilläggstjänst som man inte betalar något extra för. Telia ersätter bara om internetuppkopplingen inte fungerar.

Mitt tips till alla som använder Telia eller annan internetleverantörs eposttjänster – byt.

Det här är horribelt. Bara att titta på hur vi på byrån är beroende av e-posten: om den låg nere flera dagar skulle det handla om rent affärskritisk situation. Telia är sannerligen ute och cyklar, problemet är också att de antagligen har sina egna epostnät på andra servrar vilket omedvetet gör dem lite mindre benägna att jaga på fixandet.

Och jag vidhåller att Jan Sjöberg härmed skaffat sig ett life-time-award i usel krishantering:

På Telias hemsida så får kunderna beskedet att det är problem med att hämta och skicka e-post i hela landet och att felavhjälpning pågår. Någon uppgift när det väntas vara klart finns dock inte.

DN: Borde inte kunderna få sådan information?

– Det är möjligt att vi skulle göra det, men vi måste prioritera med de resurser vi har, säger Jan Sjöberg.

Jo, jag tror verkligen på att samma person som uppdaterar sajten även skruvar med servrarna. På Telia Sonera. Säkert… *skakar på huvudet*

Uppdatering: Men allvarligt Aftonbladet – var det här det värsta ni kunde hitta?!

Uppdatering: A.von Achtersnurra har haft snurr med Telia också och påpekar det jag kritiserar bolaget för: bristande information. Hur svårt ska det vara att kommunicera med sina kunder? (Ok, enligt troll-stina så är det ju jag som har fel och inte förstår det komplicerade. Hon menar antagligen att Achtersnurran inte förstår det komplicerade i att skicka ut routrar heller…)

Uppdatering: Även Gunilla irriteras över Telias usla kommunikation med sina användare: Gunilla’s travelogue: …and still counting…

Andra om: , , ,