Boklighet och huvudvärk

Apropå den där boklistan. Varför är inte Graham Greene med? Tänkte på det när jag såg ”Den Stillsamme Amerikanen1 idag. Hur jag kan älska hans böcker – de har en sorts skönhet över sig, trots att det inte händer speciellt mycket. Filmen var inte ens i närheten. Och Norman Mailer? Även om han är en trist författare så finns samma språkkänsla. John Steinbeck? Nehej. Douglas Coupland fattades mig stort också. Erlend Loe.

Möjligheten att göra en bokkanon anses härmed falsifierad…

Huvudvärken har liksom flutit ut i hela huvudet, vilket gör att den är mer överlevnadsbar. Det gjorde att jag kunde läsa sista kapitlen i femte Harry Potter för Solstickan. Spännande och lite annorlunda ändå. Mycket känslor och sånt.

Jag är sjuk och tänker vara det imorgon. Har för mycket viktiga saker2 att göra framöver för att riska genom att tvinga mig iväg för tidigt. Det sticker lite att behöva vara hemma – det är dyrt helt enkelt.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

  1. Vilket gjorde att jag missade dagens avsnitt av Life on Mars… []
  2. Östersund/Åre om två veckor. Workshops. Kundmöten. []