Ett klassiskt bondfångeri

På nätet finns det såväl hästhandlarskojare som riktiga snedseglare. En märklig sak jag hittade via Esbati var Tobias Struck som i inledningen på bloggen ber om pengar:

Stöd bloggen Tobias Struck: PlusGiro 22 78 57 – 0 för en starkare högeropinion inför valet 2010. Sponsra bloggen med 2500 kronor, så får du en reklamskylt på bloggen i 3 månader. Bloggen har som mest haft 313 unika besökare under en dag. Minst 9000 personer kommer att ha läst din reklamskylt innan din period är slut. Och du gör något meningsfullt för hela Sverige! Klicka på denna text för att komma till Frihetsguiden.com

Fascinerande intressant då det handlar om en blogg som ligger på gratishotellet Blogspot. Ytterligare intressant är att det är vad Sannblogg rätt briljant kallar ”åsiktsplank” då Struck stängt av möjligheten till att lämna kommentarer, något som många av oss för några år sedan ansåg vara en nödvändighet för att kalla något en blogg.

Själv funderar jag över följande när det gäller Strucks bön om medel för bättre liberal högerpolitik:

  • Vad går pengarna till egentligen? Länken går till hans (och hans frus) synnerligen suspekta sajt som blandar massage, personlig utveckling och jämställdhet. Där han säljer kurser i detta.
  • Han nämner 9000 tusen läsare. Var har han fått den siffran ifrån? Det är en gammal sanning att få bloggare faktiskt uppger reella siffror, många gånger på grund av okunskap – men om man ber om pengar bör man ha mer på fötterna. Vidare kan jag, som reklamare, fundera över hans ”löfte” om att alla ska ”läsa annonsen”. Det krävs rätt avancerade undersökningar för att kunna gå ut med ett sånt löfte. De flesta av oss mer seriösa reklamare pratar om ”potentiella kontakter” eftersom man helt enkelt vet att alla inte läser en annons. Det borde han veta som varit ”copywriter”…

Det här verkar vara klassiskt bondfångeri om ni frågar mig. Och nu antar jag att även jag blir polisanmäld av denne Struck vars politiska idé verkar vara att konstant tysta personer som inte gillar honom.

Uppdatering: Läs kommentarerna under Esbati-postningen ovan eller Tobias debatt-teknik hos Sakine. Jösses…

Andra bloggar om: , , , , , , ,