Ständigt denne Skeppström

SSU:s pressekreterare jobbar hårt för att skapa sig ett personligt varumärke något till vänster om Sopranosfamiljen… Nu menar Sörman att Skeppström tvingat honom att polisanmäla Lagerlöf för förtal i samband med Leijongate.

Och desto mer som kommer fram ur polisrapporten innebär att sannolikheten att Leijonborg och andra inom den allra högsta ledningen inom Folkpartiet Nyfascisterna inte vetat om spioneriet måste bortförklara det faktum att varenda avslöjande i sig avslöjar två viktiga motindicier:

  • De har varit djupt okunniga om hur datorer fungerar. Jodenius försäkrar Söderlund att han inte kan avslöjas. Söderlund raderar mail (som antagligen kan plockas fram genom en djupsökning – inget tas bort förrän det skrivs över) liksom att diverse MSN-loggar hittats i folks datorer (det är väl det första man klickar bort om man är någorlunda ’savvy’). I PR är det pressekreterarens och partisekreterarens uppgift att skydda partiledaren genom att inte berätta om saker som kan bli känsliga att veta – i det här fallet har uppenbarligen samma personer trott att det är säkert.
  • Vilket indicerar nästa punkt:

  • Det finns ett djupt rotat ’duktighetskomplex’ inom Folkpartiet. Antagligen en rest från den tid då Folkpartiet var folkskollärarnas självklara val. Polisrapporterna visar på ett idogt ’berättande’ för att få kredd, att få visa sig duktig långt uppåt i organisationen. Om det inom MUF/Moddarna handlar om att göra sig ett namn på att vara radikalt icke-sossig och inom SSU/Såssarna är en vinst att vara extremt tillmötesgående gentemot partiet så verkar Folkpartiet och LUF lida av ett duktighetskomplex där dina handlingar dvs. vad du kan komma med är vad som betygsätts.

Om det är någon som undrar varför varken Leijonborg eller Björklund syns till i debatten1 så beror det helt enkelt på att de är rejält tilltygade av hela den här affären. Och de kunde heller inte kapitalisera på moderaterna i samband med Borelius/Stegö-Chilò-shake down eftersom dataintrånget ligger som en mörk, illaluktande, våt filt över dem.

Så denne Skeppström. SSU har faktiskt kapitaliserat bra på dataintrånget. De har lyckats att neutralisera det parti som hårdast kunnat moralisera över Crazy Horse vs SSU-basen. Men frågan är hur länge Partimodern kan tänka sig låta denne Skeppström härja fritt eftersom hans PR-metodik liknar den sovjetiska brända jorden-taktiken.

Andra bloggar om: , , , , , ,

  1. vän av ordning påpekar säkert att Hägglund inte heller syns. Det beror nog på att han helt enkelt är a) kort b) socialminister. []