Listigt

En sak är säker. Jag och HS ska inte försöka oss på att samarbeta med att renovera några större saker. Idag har vi spikat lister och hon är inte direkt inriktad på att göra saker på enklaste sätt utan det hela slutar med att vi lånat en elektrisk klinga och giringslåda. Det blev inte speciellt bra.

Efter ett tag säger Solstickan: ”Jag får ont i öronen när ni är så arga på varandra!”. Jag höll på att ringa och akuthyra en lägenhet. Hon lyssnar fan inte. Sen blir det som det blir. Ungefär en halvmeter eklist åt pipan för att hon räknar fel.

En annan sak: ek är inget mjukt träslag. Att spika mässingsspik i ek är helt jävla kört. Till och med när man förborrat. Och att som HS gjorde, bara spika i spikarna oavsett om det finns en regel bakom eller inte är ingen hit. Spik fäster jävligt dåligt i gipsskivor…

Nu är listerna på plats. Det tog rejält mycket längre tid än vi trott. Fy fan, jag ogillar hantverkande. Spegel och hylla får komma upp någon annan dag.

Var på Jula för att köpa nya borr (1,5 mm) eftersom jag körde sönder den jag hade under lördagen. Köpte nya högtalare till bilen också. Självklart har det sen regnat hela dagen så de har inte blivit inopererade i Renaulten.

Jag som sällan träffar folk mötte både en kund och sen en gammal bekant från tiden av nattvandring. Det lite udda var att han viskande påpekade att han var tvungen att kolla en grej och det visade sig att han också jobbade som butikskontrollant.

Andra bloggar om: , , , , , ,