Konsekvent som fan

Kinna Bellinder på TV4 förstår inte. Hon har ingen som helst förståelse för att man kopplar ihop meterolog Näslunds badpojke-inslag med Bekkestads icke önskvärda bilder i Slitz. Eller för att citera henne själv:

Kopplingen till Tone Bekkestad är för mig helt obegriplig. Vad är sexistiskt med vår meteorolog i badshorts?

Självklart inte. Och ännu skojigare blir det att läsa Johan Åsards (chef på Nyhetsmorgon) hummanden:

– Han är en man i medelåldern som presenterade vädret i bar överkropp. Vi gör tv, det är vårt uppdrag att utnyttja miljön och ta ut svängarna lite. Det var en klacksparksgrej, det såg naturligt ut helt enkelt på stranden i 30-graders värme och sol.

Hade Tone Bekkestad presenterat vädret i bikini om det var hon som var meteorolog?
– Det är en hypotetisk fråga, det kan jag inte svara på.

Självklart kan han inte det. För det är inte självklart naturligt att en kvinna har bikini på sig ”på stranden i 30-graders värme och sol”. Däremot en medelålders man kan aldrig behålla kläderna på en sån gång. Inte en chans. Det är en naturlag. Det är inte självklart att ”utnyttja miljön och ta ut svängarna lite” om det handlar om kvinnor.

Patrick Ekwall skakar mest på huvudet. Dock syns det dåligt i text.

Och alltihop hittar du på Resumé (och hittade det hos Yrsel eftersom jag är en dålig reklamare och hinner inte läsa Resumé).

Där hittar man också kommentarer. Som bakgrundsfakta kan sägas att Resumé (och Dagens Media) är ju lästa fr a av personer inom reklam- och mediebranschen. Det är människor som inte tar saker på för stort allvar – förutom sig själva. Samtidigt finns en vana att vara mycket kreativa – vilket sedan blandas med för många timmar i meningslösa kundmöten, idioter till projektledare och inte sällan en monumental bakfylla. Det innebär att kommentarerna i dessa båda media tillhör de mest intresseväckande – och samtidigt mest debila man kan tänka sig. Tyvärr har jag inte på länge sett till Deslyx. Vilket saknas. Ingen kunde vara så elak och ironisk på ett så snyggt sätt som h*n. I vilket fall: några riktiga guldkorn i samband med ”Näslund-goes-nude”:

Intressant att det skulle vara en kvinna, i det här fallet en Kinna, som går i spetsen för det ni kallar sexistiskt. Skärp er, era jävla noobs. Det är en sju helvetes skillnad mellan att posera i slitz och presentera vädret iförd badshorts på en strand för att sedan hoppa i drickat när det är 25 grader varmt. Patrik Ekwall är en dåre. Han vill bara ha poäng eftersom han är utfryst och mobbad, inte minst här. Det skulle inte hänt ett skit om det varit en kvinna i samma situation. Mer än att en och annan man hade börjat runka, men vad fan gör det?

Tone Bekkestad i bikini = runka. Anders Nylund kastar sig i drickat iförd badshorts = inte runka.

Tur att han inte kastade vatten och slängde mikrfonen i sjön.

Kom igen nu för f*n – släpp vädret.

Det är bara att konstatera att vi lever i ett samhälle som skiljer på svart o vitt, framstjärt och snabel, en vacker lättklädd kvinna o en gubbe i bad shorts…

”…ta ut svängarna lite..”? Synnerligen originellt – i framtiden kommer vi att prata i termer om före och efter Anders Nylunds Toftabad.

Vigs. Jag har en slogan till dig. Du får den gratis. Om jag får låna ditt plastkort:

Resumé: en källa till glädje i reklamarens vardag.

Uppdatering: Självklart kan inte Resumé släppa ”Nylund-Bekkestad-gate” utan frågar Anders Nylund om hans badbyxväderpresentation var ett ställningstagande för Tone:

Nej, det har ingenting med Tones avstängning att göra. För mig var det bara en kul grej, det är inget ställningstagande för Tone. Jag har inte ägnat henne en tanke den senaste veckan.

Iskall kille. Anar man en viss aversion inom meterologkåren? Kan det vara så att Nylund fått nobben av Tone någon sen kväll efter att stora väderkartan släckts ned?

Glöm inte att läsa kommentarerna. Debiliteten tar sig nya höjder.

Andra bloggar om: , , , , ,

Uppdatering: Det går liksom inte ens att kommentera Anders Nylunds uttalande i Aftonbladet:

Tror du att en kvinnlig meteorolog skulle kunnat presentera vädret i bikini?
– Ja, men killar och tjejer har olika sätt att bada. En tjej i bikini går kanske ut i vattnet lite försiktigare. Jag slängde mig ut och doppar mig snabbt.
Men förstår du frågan?
-Ja, skillnaden är ju att kvinnor har två könsorgan att skyla och män ett, säger Anders Nylund.

Jag trodde det var tre…