Dubbel logisk salto

Louise P tycker inte som andra runt ”Lassbo-affären”.

Å andra sidan är det liksom hennes kännetecken :)

Karaktärsmord är enkla

Det märkliga i den texten är att Louise och fr a flera av kommentatorerna väljer att anklaga Isobel och Silverfisken för att stämpla konstnären som nazist. När själva ursprunget hos såväl Isobel och Silverfisken ligger i ett ifrågasättande av Karolina Lassbos val att sitta modell för en konstnär vars konst är mycket ifrågasatt utifrån hans något grumliga nationalromantik. Louise, Tor och andra gör alltså en dubbel salto i logik genom att mena att diskursen om Lassbo begår karaktärsmord på konstnären. Men visst – förutsättningen för diskursen är att konstnären är ifrågasatt eftersom det annars vore rätt debilt att ifrågasätta Lassbo. Men det är ändå en faktisk bakgrund: snubben är ifrågasatt av såväl konstvärlden som av andra mer politiskt inriktade.


Andra bloggar om: , , ,