Mer om Elitdiskussionen

Logik?

toshoblog lyckas verkligen visa på hur oerhört logiska folk som diskuterar epostlistan Elit är:

Jag associerar direkt det jag läser till den där barnsliga mobbinggemenskapen som så lätt uppkommer inom vissa kompisgäng på mellan- och högstadieskolor. Alexander Bard har ju alltid varit sjuk i huvudet, så ju inte förvånande att han har sånt här för sig, men att vuxna människor så gärna dansar efter hans pipa bara för att få va en i gänget?

Alltså: det är mobbing som sker på Elit men tosho anser sig ha rätt att säga att Bard är ”sjuk i huvudet” – det är uppenbarligen inte mobbing…

Andra intressanta saker är att vissa bloggar – ex.vis Karin Långström Vinge väljer att häva ur sig saker som de bara läst från en sida – och sedan inte tillåta andra än sina egna att kommentera det hela… Om det inte är ett slutet sällskap så vet jag inte.

Hela diskussionen börjar bli löjlig. Intressant är att det finns två poler: dels personer som likt mig (har också skrivit om det på Researcher) anser att det hela knappast är något annat än normalt mellanmänskligt åsiktsutbyte i en sluten form respektive de som uppenbarligen anser att mediakändisar och liknande personer inte får skvallra alls. De sistnämnda söker någon sorts übermänniska utan normala mänskliga svagheter (ex.vis skvaller). Det förfasas, och det ”ulkas”. Allt i någon rätt märklig form av brott mot Elits medlemmars personliga integritet och rätt till att säga vilka idiotiska saker som helst. Det som efterfrågas är censur – allt i det heliga demokratiska namnet.

Fascism är inte alltid brunfärgat.