En avslöjad elit eller dålig DN-journalistik?

Mustafa Can ”avslöjar” mailinglistan Elit i DN Kultur. Citationstecknen finns där eftersom mailinglistan Elit är typ världens sämst bevarande hemlighet. Den har varit känd i alla de tio år som jag hängt på nätet och dess innehåll har knappast varit okänt om man haft vett att läsa mellan raderna hos de skribenter som är medlemmar.

Det intressanta är att Can anser att en stängd lista är en fara för demokratin, och anser att det är bättre att dessa personers privata åsikter blir kända genom att avslöja dem i Sveriges största morgontidning. Jag menar – om Janousch och Söderberg anser att Kjöller är fet så är det väl deras inskränkthet, inte ett allmänt intresse som ska trumpetas ut i DN.

Det hela blir fånigt när Can uppenbarligen antingen varit med på listan eller har en person som anser det hela vara så intressant att h*n väljer att gå ut med det hela. Det hela är kvällstidningsjournalistik och moralism för sin egen skull. Fånigt helt enkelt. Mustafa Can borde tänkt en vända till.