Schottenius själv elitist

Maria Schottenius är chef. På DNs kulturredaktion. Hon är rätt rolig med sin eviga jakt på ”kotterier” och frimurarliknande grupper. I samband med Mustafa Cans ”avslöjande” av Elit-listan på hennes egen tidning har hon såklart sin åsikt klar:

– Det är intressant att för allmänheten berätta om den här typen av hemliga sällskap med kända människor och journalister, och där det finns tydliga regler dikterade av en sektmästare, här Alexander Bard, att man ska leverera skvaller annars åkter man ut. Ett slags frimureri med låga syften. Och det kan vara bra att veta att exempelvis Jan Söderqvist som skriver kulturartiklar och filmkritik i Svenska Dagbladet är en av de värsta skitsnackarna och vuxenmobbarna på listan.

Det är ju verkligen bra att veta det Maria S – eftersom SvDs kultursidor ofta anses som av bättre kvalitet än DNs…

Schottenius är knappast själv utan fläckar.

Gentemot min tidigare kombattant Nicke på Mediakoll väljer hon att svara på en intressant fråga på följande sätt:

Ovanligt korkad synpunkt, tycker jag. Vem står bakom denna stupiditet?