Vem snodde tiden? #blogg100

Jag har tjugo minuter på mig. #blogg100. Hej och hå. Jag vill inte misslyckas med utmaningen. Inte åttonde dagen. Massor med bra idéer men inget jag hinner genomföra just nu.

Det är för jävla eländigt att det just nu är så oerhört mycket att jag knappt hinner tänka. Det är roligt. Det är egentligen så här jag vill ha det. Men tid. För fan tid. Fucking carpe diem liksom. Jag försöker fan fånga sekunder.

Jag fattar inte hur folk hinner med allt som de gör. Spelar spel. Tränar varje dag. Är framgångsrika. Tar hand om familjen. Umgås med vänner. Läser böcker. Blogga långa fantastiska texter. Ta bilder. Lära sig något nytt.

Jag tycker jag  hinner mindre och mindre. Förut hann man läsa en massa. Idag är det bra om man hinner bliga igenom senaste minuterna i Twitterflödet, öppna nån onlinetidning några minuter. Säga hej till familjen.

Vart tog alla möjligheter vägen? Var tog de där timmarna vägen? Vem fan snodde dem?

34110181

post #008 i #blogg100

 • Andas

 • Du har för lite Minions och Henchmen som du kan delegera muskelarbetet till. Som Evil Overlord måste man prioritera tid till sin Masterplan :)

  Att träna för mig gör mig mer effektiv och full av energi övrig tid så den tiden får man igen.

  I Kina har dom börjat sälja luft på burk. Vem börjar sälja tid på burk här? :)

 • charlotterudenstam

  Andas, lät som ett bra tips :) Jag håller med. När jag mediterar kommer idéer… det ger tid faktiskt, snarare än tar tid. Är också med i #blogg100

 • Pingback: Att höra rösten viska att man är värdelös #blogg100 - Deepedition()

 • Men det är inte sant att alla hinner allt. Har en god vän som konstaterade krasst att de som alltid har välstädat hemma är de som är långtidssjukskrivna. Och det ligger ett korn av sanning i det. Man måste prioritera. Jag prioriterar ofta och gladeligen. Prioriterar bort saker som kanske borde prioriteras oftare. Jag har inte läst en skönlitterär bok på säkert femton år. Jag saknar det men hittar glädje i väldigt mycket annat. Jag missade att blogga igår, ska se om jag hinner två idag (men det är ju för min egen skull jag bloggar så vi får se). Huvudsaken att man stannar upp, andas (som alla andra också kommenterat) och prioriterar helt annorlunda bitvis för att ha tillräckligt med balans i livet för att må bra. Och lär sig leva med att inte alltid se ut eller vara som alla till synes framgångsrika. Det är en omöjlighet att leva upp till.

 • Nope, det är ett Facebook-syndrom att tro att alla andra hinner allt. Jag tror till exempel att du har minst 36 timmar och att jag bara har 12. Högst orättvist. :)