Efterdyningar om Bloggmobbingen

Att blogga kan vara som att koka soppa på en spik ibland. Så jag avslutar den minst sagt märkliga lilla krusningen på bloggosfärens yta som den här postningen.

Den bästa kritiken som jag kan tycka är både verserad och vettig kommer från Julia Skott. För jag insåg att oavsett hur jag själv ser på mig själv – så är jag ändå något annat i andras ögon. Ibland behöver man påminnas om det. Och att ändå inse: det är olika världar. Vem är jag att säga åt någon om något?

Några har inspirerats att tänka några varv till: Vicky har skrivit om att vara ung som enligt uppgift kom till efter fundering runt det där inlägget. Johnny Stationsvakt remixade en av filmerna och personen på densamma tyckte det var kul. Johan Ingerö hittade likheter med en ung Mona Sahlin.

Uppenbarligen har modebloggare humor. Ebba von Sydow tyckte uppenbarligen det var kul.

Det är onekligen intressant att det fortfarande går att röra om i grytan även om det i det här fallet inte var meningen utan mer av misstag. För vill jag få uppmärksamhet så ska det fasen vara på grund av någon mer intelligent postning än den där.

Uppdatering: Fredrik Strömberg har skrivit en lång diskuterande postning om utgivarskap utifrån min postning. Intressant och även om jag menar att han inte väljer att se till kontexten i det specifika sammanhanget så är den lärorik. Det här är riktigt bra exempelvis:

Men frågor om urval av ämnen (kändisar, silikonbröst eller fotbollsövergångar) är inte en del av detta. Vi har kämpat som fan för rätten att få skriva spaltmeter om allsången på Skansen.

Johanna gör en ganska skarp postning. Tyvärr faller det lite: att skratta åt någon innebär inte att man skrattar åt dess person: vi skrattar åt roliga personer. Det är ingen som säger att man skrattar ”med” Jonas Gardell som ståuppare eller liknande.

Det var länge sen men Maleandro är tillbaka. Med besked.

 • Victoria

  Hahaha! Skrattar högt åt sista meningen. Bra att du inte raderar. Det skulle ta bort en viktig länk i en viktig händelsekedja. Inte lätt när man råka fisa och det ger eko i [blogg-]världen.. Finns klart något av substans att lära även när man inte gjort en regelrätt konsekvensanalys innan. Och det skulle aldrig hända nåt om alla tvekade hela tiden.

 • Victoria

  Hahaha! Skrattar högt åt sista meningen. Bra att du inte raderar. Det skulle ta bort en viktig länk i en viktig händelsekedja. Inte lätt när man råka fisa och det ger eko i [blogg-]världen.. Finns klart något av substans att lära även när man inte gjort en regelrätt konsekvensanalys innan. Och det skulle aldrig hända nåt om alla tvekade hela tiden.

 • Kaospatrullen

  Att blogga är som att ägna sig åt rysk roulette. Det finns en kränkning för alla. Jag tycker att det är svårt att föra en vettig debatt om mobbning, när minsta kritik ses som ett övertramp, när ord har en sådan laddad betydelse att man måste försvara namnval in absurdum, när man tvekar inför att skriva ett blogginlägg eller måste ursäkta sig för att oförstående inför ett fenomen ha publicerat ett par länkar. Det är klart att man inte ska behöva ta någon kritik, men man får fan se till att utrusta sig med tjockare hud än en fjäril om man ska sticka ut näsan. Särskilt om man är rädd för att få mothugg. Det finns en anledning till att jag kryssar för rutan för att hålla mina youtube-klipp privata. Samma anledning som att jag har gjort de flesta av mina fotoalbum på Facebook privata. Jag ser ingen fördel med att min nuvarande rektor eller kommande arbetsgivare ska se bilder på mig i maskeradmundering, halsande rom eller ens när jag är på solsemester vid Medelhavet. Fast den läxan måste man väl få lära sig själv.

 • Kaospatrullen

  Att blogga är som att ägna sig åt rysk roulette. Det finns en kränkning för alla. Jag tycker att det är svårt att föra en vettig debatt om mobbning, när minsta kritik ses som ett övertramp, när ord har en sådan laddad betydelse att man måste försvara namnval in absurdum, när man tvekar inför att skriva ett blogginlägg eller måste ursäkta sig för att oförstående inför ett fenomen ha publicerat ett par länkar. Det är klart att man inte ska behöva ta någon kritik, men man får fan se till att utrusta sig med tjockare hud än en fjäril om man ska sticka ut näsan. Särskilt om man är rädd för att få mothugg. Det finns en anledning till att jag kryssar för rutan för att hålla mina youtube-klipp privata. Samma anledning som att jag har gjort de flesta av mina fotoalbum på Facebook privata. Jag ser ingen fördel med att min nuvarande rektor eller kommande arbetsgivare ska se bilder på mig i maskeradmundering, halsande rom eller ens när jag är på solsemester vid Medelhavet. Fast den läxan måste man väl få lära sig själv.

 • Johanna Sjödin

  Jag skiljer på att skratta åt en person som medvetet gör sig rolig och vill framkalla mitt skratt och en person som jag tycker gör bort sig eftersom att jag i det sista fallet skrattar år personens person.

  Vad gäller klippen tycker jag det var lite för uppenbart att folk skrattade för att de tyckte de unga kvinnorna framstod som korkade, pinsamma etc.

 • Johanna Sjödin

  Jag skiljer på att skratta åt en person som medvetet gör sig rolig och vill framkalla mitt skratt och en person som jag tycker gör bort sig eftersom att jag i det sista fallet skrattar år personens person.

  Vad gäller klippen tycker jag det var lite för uppenbart att folk skrattade för att de tyckte de unga kvinnorna framstod som korkade, pinsamma etc.

 • Så är det men jag gjorde en semantisk fundering utifrån att din text inte är kontextuellt bunden. Självklart är det så att en del skrattade åt dem utifrån det du säger. Själv skrattade jag mest över att det var så surrealistiskt.

 • Så är det men jag gjorde en semantisk fundering utifrån att din text inte är kontextuellt bunden. Självklart är det så att en del skrattade åt dem utifrån det du säger. Själv skrattade jag mest över att det var så surrealistiskt.

 • Victoria

  Den här tråden verkar aldrig ta slut. Tydligen ett angeläget ämne. Bra!

 • Victoria

  Den här tråden verkar aldrig ta slut. Tydligen ett angeläget ämne. Bra!

 • Johanna Sjödin

  Jag håller verkligen med om att det är viktigt att detta diskuteras.

  Ska jag säga någonting positivt är det väl att en massor av personer säger positiva saker om unga kvinnor, det förvånar mig när det annars brukar heta att unga kvinnor är blåsta och inte vet sitt eget bästa.

 • Johanna Sjödin

  Jag håller verkligen med om att det är viktigt att detta diskuteras.

  Ska jag säga någonting positivt är det väl att en massor av personer säger positiva saker om unga kvinnor, det förvånar mig när det annars brukar heta att unga kvinnor är blåsta och inte vet sitt eget bästa.

 • Pingback: Deepedition » ICA bashar modebloggare()