The Sthlm Syndrome

Ännu några dagar i Stockholm. Jobb i kubik; möten runt samarbeten, höll heldagskurs om sociala medier tillsammans med Brit och Björn M, träffat Advisory Board och sen jobbat med ett par projekt. Men ett par timmars ätande och faktiskt en whisky på Riche. Oavsett om det brukar vara en massa reklamare där så kände jag mig onekligen lite som en främmande fågel. Kändisspottade Mauro Scocco. Funderade på att gå fram och fråga varför han slutat med bloggandet men det kändes ändå lite fånigt. Va fan liksom.

Jag har fått min dotters snuva och hosta vilket gör att jag låtit som ett jävla tröskverk de här dagarna.

Och som vanligt har jag noll koll på vad som hänt. Det är fan inte bra att vara så lost.
Bloggarna är också sorgligt eftersatta på grund av ren tidsbrist. Återigen visar det ju sig att om man plötsligt föreläser eller kör utbildningar, jobbar med mycket kunder runt såna här saker så blir det plötsligt att man inte hinner att hålla på med det man faktiskt ska utbilda eller jobba med. Det stör mig. Jag tänker inte bli någon sån ”kunskapare” runt det här utan att faktiskt leva livet som hör till.

Så blev jag sittande att kolla igenom en del av de bloggar jag länkar till inom Politik-segmentet (flyttar över alla till Konceptuellt – minimizing the cats) och inser att Tove Lifvendahl faktiskt inte tillåter kommentarer. En politiker eller liknande som inte gör det (jag anser också att en blogg inte är en blogg om den inte har kommentarsmöjligheten – då blir det en MegaFån och intresserar i varje fall inte mig) tycker jag missat såna saker som demokrati och konversationen som sociala webben handlar om. Så hon åker ur bloggrullen. Hejdå. Och tråkigt för du har en roande blogg. Men kommentarer är ingen hygienfaktor utan en definition av att vara med i bloggosfären eller inte.
En som däremot läggs till är Lilla Gumman. Briljant bloggupplägg av Johanna (aka Fashionista och en del av Bokhora och Karin.

En annan sak som irriterar mig är att diverse kedjebrev börjat att röra sig i en del av bloggosfären som inte är modebloggarna. Anledningen är ju självklart att få en Det ger en massa extra poäng på Knuff. Virala loopar är självklart lite lattjo men om de används effekten blir för att det spöar andra personer som väljer att försöka skapa sin ställning via organiska länkningar så känns det jävligt trist. Fr a eftersom listorna då blir relativt ointressanta.

Några tankar runt SJ. Jag sitter i en första klass-vagn. Det betalar jag en del extra för. Komfort, jodå. Men jag tycker onekligen det är lite si och så med det hela:

 • Man väljer gärna att sätta klass 1-vagnen längst bak eller längst fram. Längst bak så blir det ofta rejäl svänggunga…
 • Man lägger gärna restaurangen en bra bit från klass 1-vagnen, eftersom den helst ska ligga i mitten av tåget.
 • Tysta avdelningen ska vara mobilfri. Varför vet väl egentligen ingen längre. Men så är det.
 • Det ska ingå internet i förstaklassbiljetterna. Problemet är att man på de flesta tåg mellan Sthlm och Mora helt enkelt inte har det installerat.
 • I förstaklassvagnarna finns det endast en toalett. I 2a klassvagnarna två.

Om jag betalar lite mer så är det för ett mervärde som jag inte får i grundpriset. Den lilla saken har SJ helt enkelt glömt bort. Visst, sätena är rätt ok i de flesta av första klassvagnarna men för några veckor sedan åkte jag i ett tåg där man valt att helt enkelt inte installera själva elektriciteten till eluttagen…

Men ok. Det är gratis kaffe. Om man orkar gå fram till bistrovagnen…

Andra bloggar om: , , , , , , , , —–

 1. Jag var inte rakt av irriterad bara på Mymlan men samtidigt lite fundersam varför hon av alla valde att använda ett sätt som vi vet inte är riktigt snyggt. Men jag kunde skrivit på annat sätt. Jag är ledsen och ber om ursäkt. []
 • Har du aldrig suttit i samma vagn som någon som gastat ut alla sina affärshemligheter/kompisjargong/familjegull/whatever i mobilen, så att ALLA hör varje ord h*n säger?
  Det har jag.
  Typ varje gång jag åker X2000.
  Det är den värsta formen av ljudförorening.

  Ulrika Good’s last blog post..Udda kändiskombo

 • Har du aldrig suttit i samma vagn som någon som gastat ut alla sina affärshemligheter/kompisjargong/familjegull/whatever i mobilen, så att ALLA hör varje ord h*n säger?
  Det har jag.
  Typ varje gång jag åker X2000.
  Det är den värsta formen av ljudförorening.

  Ulrika Good’s last blog post..Udda kändiskombo

 • per m

  suecia!

 • per m

  suecia!

 • Tack för ändringen.
  Jag tänker inte argumentera emot att det var en dålig idé, däremot tycker jag inte att det är nån big deal. Man hamnar inte i topp på knuff för ett enda kedjebrev…

  mymlan’s last blog post..mymlans bantningstips

 • Tack för ändringen.
  Jag tänker inte argumentera emot att det var en dålig idé, däremot tycker jag inte att det är nån big deal. Man hamnar inte i topp på knuff för ett enda kedjebrev…

  mymlan’s last blog post..mymlans bantningstips

 • @mymlan: om vi gör en hypotes att du har säg 300 bloggare som läser din blogg och alla gör en sån postning som du föreslog så jo – då skulle du toppa rätt direkt. Det är svagheten. Säkert har Johan lurat ut någon möjlig algoritm men han verkar inte använda den.

 • @mymlan: om vi gör en hypotes att du har säg 300 bloggare som läser din blogg och alla gör en sån postning som du föreslog så jo – då skulle du toppa rätt direkt. Det är svagheten. Säkert har Johan lurat ut någon möjlig algoritm men han verkar inte använda den.

 • suecia!

  Prosit. I avdelningen irrelevanta kommentarer så ligger du ibland i en klass för sig.

 • suecia!

  Prosit. I avdelningen irrelevanta kommentarer så ligger du ibland i en klass för sig.

 • Studiomannen

  Deep: du gillar verkligen inte att resa…

  :-)

  Studiomannen’s last blog post..Peter klarade uppkörningen

 • Studiomannen

  Deep: du gillar verkligen inte att resa…

  :-)

  Studiomannen’s last blog post..Peter klarade uppkörningen

 • vem räknar kommentarer? är det därför ni är så stressade? klasser är brun gegga. cykla istället och hinner ni inte så är det för mycket i kalendern. man kan möjligtvis ta hästen.

 • vem räknar kommentarer? är det därför ni är så stressade? klasser är brun gegga. cykla istället och hinner ni inte så är det för mycket i kalendern. man kan möjligtvis ta hästen.

 • Att 1:a klassvagnarna är nära ändarna av tåget handlar väl om att det inte ska bli något spring igenom dem?

  Christian’s last blog post..De svårfångade orden

 • Att 1:a klassvagnarna är nära ändarna av tåget handlar väl om att det inte ska bli något spring igenom dem?

  Christian’s last blog post..De svårfångade orden

 • Jepp jepp.

  Första klass skall inte kunna ”promeneras igenom” därför ligger den längst fram eller längst bak. Av samma anledning bokar SJ in folm med barn under två år (förmodade spädbarn) i vagn 6 (dvs, den andra änden) som oftast inte har en ‘rullstolshiss’ (brukar finnas i vagnen intill .. uh.. ”barnvagnen” – haha, där fick till det) så att mammorna och deras barnvagnar kan komma ombord. Vagn 6 skall det heller inte springas igenom då bäbisar vaknar och det blir ett allmänt liv.

  Sedan tycker jag det är lite märkligt att gratiskaffet var i bistrovagnen, den skall finnas i första-klass vagnen, samt lite tilltugg. Dålig sträcka du åker tydligen.

  Självklart skal den tysta vagnen vara mobilfri, det är ju hela poängen. Slå på vibrator och gå ut om du får samtal.

 • Jepp jepp.

  Första klass skall inte kunna ”promeneras igenom” därför ligger den längst fram eller längst bak. Av samma anledning bokar SJ in folm med barn under två år (förmodade spädbarn) i vagn 6 (dvs, den andra änden) som oftast inte har en ‘rullstolshiss’ (brukar finnas i vagnen intill .. uh.. ”barnvagnen” – haha, där fick till det) så att mammorna och deras barnvagnar kan komma ombord. Vagn 6 skall det heller inte springas igenom då bäbisar vaknar och det blir ett allmänt liv.

  Sedan tycker jag det är lite märkligt att gratiskaffet var i bistrovagnen, den skall finnas i första-klass vagnen, samt lite tilltugg. Dålig sträcka du åker tydligen.

  Självklart skal den tysta vagnen vara mobilfri, det är ju hela poängen. Slå på vibrator och gå ut om du får samtal.

 • Självklart skal den tysta vagnen vara mobilfri, det är ju hela poängen. Slå på vibrator och gå ut om du får samtal.

  Jag tycker det i princip ändå känns som en obsolet idé. Men det jag mest är förvånad över är att jag alltid lyckas bli inbokad i den delen av vagnen :)

 • Självklart skal den tysta vagnen vara mobilfri, det är ju hela poängen. Slå på vibrator och gå ut om du får samtal.

  Jag tycker det i princip ändå känns som en obsolet idé. Men det jag mest är förvånad över är att jag alltid lyckas bli inbokad i den delen av vagnen :)

 • Jonas

  Meningen med tyst avdelning är att det skall vara just tyst. Det blir den ju inte om folk sitter och snackar i mobiltelefon. Speciellt inte om dom ringer med högljudda medlodier. Sedan bör man ju inte sitta och snacka högljutt med varandra heller där.

 • Jonas

  Meningen med tyst avdelning är att det skall vara just tyst. Det blir den ju inte om folk sitter och snackar i mobiltelefon. Speciellt inte om dom ringer med högljudda medlodier. Sedan bör man ju inte sitta och snacka högljutt med varandra heller där.

 • Meningen med tyst avdelning är att det skall vara just tyst. Det blir den ju inte om folk sitter och snackar i mobiltelefon. Speciellt inte om dom ringer med högljudda medlodier. Sedan bör man ju inte sitta och snacka högljutt med varandra heller där.

  Jesus. Kan inte folk läsa? ”Tysta avdelningen ska vara mobilfri. Varför vet väl egentligen ingen längre. Men så är det.” Jag ifrågasätter det faktum att det fortfarande finns. Jag fattar att meningen, tanken bakom är att det ska vara tyst… *skakar på huvudet*

 • Meningen med tyst avdelning är att det skall vara just tyst. Det blir den ju inte om folk sitter och snackar i mobiltelefon. Speciellt inte om dom ringer med högljudda medlodier. Sedan bör man ju inte sitta och snacka högljutt med varandra heller där.

  Jesus. Kan inte folk läsa? ”Tysta avdelningen ska vara mobilfri. Varför vet väl egentligen ingen längre. Men så är det.” Jag ifrågasätter det faktum att det fortfarande finns. Jag fattar att meningen, tanken bakom är att det ska vara tyst… *skakar på huvudet*

 • Pingback: Google bomb och att vara rädd om kanalerna | Researcher()

 • Ah, ok, då skall jag förklara varför det fortfarande finns.

  Jag SOVER i den vagnen. ;P

  Dabitch’s last blog post..Scion xB – Wrecking Ball, aka Pendulum (2008) :30 (USA)

 • Ah, ok, då skall jag förklara varför det fortfarande finns.

  Jag SOVER i den vagnen. ;P

  Dabitch’s last blog post..Scion xB – Wrecking Ball, aka Pendulum (2008) :30 (USA)

 • Jag SOVER i den vagnen. ;P

  Sova? När man kan jobba? Jag har faktiskt börjat att uppskatta det. Ingen mobil som stör mig i tankearbetet…

 • Jag SOVER i den vagnen. ;P

  Sova? När man kan jobba? Jag har faktiskt börjat att uppskatta det. Ingen mobil som stör mig i tankearbetet…