Igår och idag

Innan Falkevik dyker upp för en Sthlm Social Media Club-intervju med mig – som lutar åt att bli med solglasögon på eftersom Josh, Brit, Mia*, Östmar och Thommie och jag i princip stängde Bagpipers igår, så tänkte jag (skriva långa meningar) helt kort bara referera gårdagskvällen:

det var sanslöst.

Dels fungerade mitt experiment. För även om rubriken var ”träffa mig” så handlade det inte om mig utan att föra ihop en massa kul folk som inte träffats. Det var visserligen övervikt på sociala media-Sverige men flera ur mina andra nätverk, folk kom och gick.

För att återknyta till Mindparks fråga och diskussionen om min idé om social media-klubbar: det här är det jag menar. Jag ska utveckla min tanke om hur IRL blir analog+digital dvs. livet handlar inte om plattformarna bitar vs. atomer utan om en sammansmältning av dem, senare men det är ändå det som hände igår som jag tänker när jag föreslår klubbar där man möts i en ytterligare dimension än på nätet.

Det mest sanslösa var nog ändå när jag reste mig för att gå på toaletten, vänder mig om och där står hon. Bara sådär. Hon och hennes kille var ute på vift (dvs. på upptäcktsfärd från söder). Det var stort.

Uppdatering: Kolla vad andra skriver om kvällen. Josh beskriver ungefär vad jag hoppades skulle hända:

Att träffa ett gäng människor varav de allra flesta var totalt nya bekantskaper och inse att samtalen bara rasar på, det är bara att hugga in på smörgåsbordet, är häftigt. Att samtal kan röra sig så obehindrat mellan upphovsrätt, sociala medier, reklam och pr, ny teknologi, politik, filosofi, självkännedom, med mera, och ändå inte vara spretigt.

Uppdatering: Alla verkar lite trötta – Björn har bara gjort några bambuserfilmer.

På väg

Han tappar bort sig

Den från vår intervju

Uppdatering: Hela experimentet ska jag analysera lite närmare ur ett antal perspektiv

  • Genomslaget om en relativt väl läst bloggare lägger ut en inbjudan till ett analogt möte. Jag valde bloggen som primär kanal. Inga mail har skickats (förutom ett till DVIJDVS som ansåg att hon skulle få ett personligt inbjudningskort ;)), inga telefonsamtal har ringts. Sekundära kanaler var Facebook-status, Facebook-note respektive en postning på Jaiku som sedan också togs upp av Östmar med en postning på samma ställe.
  • Behovet av att låta personen både vara atomer (analog) och bitar (digital). Behovet av verkliga ”in the flesh”-möten.
  • Genomslaget i länkning och utfall. Exempelvis toppade postningen Knuff.ses förstasida för en stund.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,