Riksdagsman vill förbjuda bloggar för att skydda traditionell media

Richard Falkvinge och opassande har varit på ett seminarium i Almedalen om nya medier. Båda är jävligt irriterade på riksdagsman Mats Johanssons åsikter: Fullständig idioti i Almedalen respektive Mats Johansson (m) vill förbjuda bloggar. Och det är onekligen så att hela seminariet bevisar det som jag tidigare påpekat: att ”gammalmedia” börjar att inse att bloggformatet håller på att sno dem på makt: makt över tolkningen av verkligheten och makt över nyhetsmonopolet. De halsbrytande åsikter som riksdagsman Johansson för till torgs är bara ett utslag av inkompetens och ignorans gentemot utvecklingen: något som alltid skett när tradition utmanats. Det som är frapperande är att det kommer från en företrädare i ett parti som annars brukar ha hög svansföring om individuell frihet, fri konkurrens och motstånd mot monopolism. Vilket uppenbart indikerar att flertalet av moderaternas uttalanden bara är luftslott.

Att Anna Serner, en person som jag gillar både som person och som makthavare, inte fattat bloggandet, är trist:

kallade bloggar ren skit, och att de flesta platser endast har femton besökare, bestående av familj och vänner.

och det visar väl på att hon hamnat lite för långt ifrån sin gamla reklamvärld som TU-boss. Det hon inte inser är att, enligt teorin om The [[Long Tail]] liksom den om [[The Black Swan]], så handlar det inte längre om kvantitet som ensam bestämmare av kvaliteten i ett media utan att allt bygger på ett löst nätverk av separata entiteter som just används av ett litet antal. Och med jämna mellanrum peakar någon. För att sedan bytas ut. Hon jagar en obsolet syn på mediet-i-sig som storhet när det idag bara handlar om innehåll.

Själv ler jag roat åt deras försök att försvara en gammal nomenklatur. Det vet vi historiskt hur bra det brukar gå…

Uppdatering: Glamourprinsessan skriver om det.
Uppdatering: Mats Johansson har en blogg.

Andra om: , , , , , , , , , , ,

 • Dennis

  Jag håller nog inte med Mats Johansson på något håll, men jag ser inte riktigt var ett förbud mot bloggar kommer in. Han bloggar själv, så det vore lite lustigt.

 • Man häpnar onekligen. Vi får se om det där uttalandet bara är början på slutet av en döende era…eller början på en mycket otäck och bakåtsträvande framtid.

  Bra skrivet för övrigt!

 • Man häpnar onekligen. Vi får se om det där uttalandet bara är början på slutet av en döende era…eller början på en mycket otäck och bakåtsträvande framtid.

  Bra skrivet för övrigt!

 • Min point (som jag någon annan gång ska skriva ett whitepaper om) är att det hela är en normal process där det gamla försöker att demonisera det nya. Så har skett genom historiens gång i alla segment. Det bygger på människans dubbla natur mellan nyfikenhet och framåtsskridande respektive önskan om trygghet och stabilitet/status quo. Så jag är inte skrämd för fem öre av det här. Mest irriterad över Serners uttalande. Hon är intelligentare än så.

 • Min point (som jag någon annan gång ska skriva ett whitepaper om) är att det hela är en normal process där det gamla försöker att demonisera det nya. Så har skett genom historiens gång i alla segment. Det bygger på människans dubbla natur mellan nyfikenhet och framåtsskridande respektive önskan om trygghet och stabilitet/status quo. Så jag är inte skrämd för fem öre av det här. Mest irriterad över Serners uttalande. Hon är intelligentare än så.

 • Dennis

  Jag håller nog inte med Mats Johansson på något håll, men jag ser inte riktigt var ett förbud mot bloggar kommer in. Han bloggar själv, så det vore lite lustigt.

 • Som jag förstått diskursen om näthat och senare tidens diskurs om gräsrotsmedia så känns det mest som ett försök att nedvärdera bloggandet som fenomen.

 • Som jag förstått diskursen om näthat och senare tidens diskurs om gräsrotsmedia så känns det mest som ett försök att nedvärdera bloggandet som fenomen.

 • /M

  I följande utgår jag ifrån att Opassandes beskrivning är en rättvis representation av det som hände: Man tycker att så gamla och etablerade partier borde kunna skrapa fram bättre representanter än rövhattar av Mats Johanssons kaliber. Hade han varit Sverigedemokrat hade jag fnissat skadeglatt. Nu är det lika patetiskt som skrämmande.

 • /M

  I följande utgår jag ifrån att Opassandes beskrivning är en rättvis representation av det som hände: Man tycker att så gamla och etablerade partier borde kunna skrapa fram bättre representanter än rövhattar av Mats Johanssons kaliber. Hade han varit Sverigedemokrat hade jag fnissat skadeglatt. Nu är det lika patetiskt som skrämmande.

 • – som sagt skit i en kastrull, detta var det mest bakåtsträvande jag hört. Nya media och dess former är här för att stanna.

 • – som sagt skit i en kastrull, detta var det mest bakåtsträvande jag hört. Nya media och dess former är här för att stanna.

 • per m

  Tjena förrästen!
  har sommar och är inte ute och surfar särkilt mycket. Man blir inte särskilt förvånad över att det finns politiker som vill ta kontroll över det fria ordet. Det är mycket man vill klämma åt just nu och man kommer antagligen att passa på om man får chansen.

 • per m

  Tjena förrästen!
  har sommar och är inte ute och surfar särkilt mycket. Man blir inte särskilt förvånad över att det finns politiker som vill ta kontroll över det fria ordet. Det är mycket man vill klämma åt just nu och man kommer antagligen att passa på om man får chansen.

 • ab

  Hur vore det att förbjuda papper och penna, gamla stencilapparater och häftklamrar också för säkerhets skull…?

 • ab

  Hur vore det att förbjuda papper och penna, gamla stencilapparater och häftklamrar också för säkerhets skull…?

 • Anna

  men vad är det för puckon? hur tror dom att det kommer bli om dom förbjuder bloggar? tror någon ens att det är möjligt?

  dra hit valfri diktator ochså så har vi ett lagomt fint samhälle…

 • mats johansson

  Det jag påstås ha sagt vid seminariet i Visby är inte sant. Synd att ni grundar era kommentarer på ett felaktigt referat. Tvärtom inledde jag i mitt första inlägg med en hyllning till bloggandet som ett exempel på något positivt i medieutvecklingen. Jag deltog för övrigt i onsdags kväll i juryn för prisutdelningen av Politikerbloggens nyinstiftade pris för medborgarjournalistik.

 • mats johansson

  Det jag påstås ha sagt vid seminariet i Visby är inte sant. Synd att ni grundar era kommentarer på ett felaktigt referat. Tvärtom inledde jag i mitt första inlägg med en hyllning till bloggandet som ett exempel på något positivt i medieutvecklingen. Jag deltog för övrigt i onsdags kväll i juryn för prisutdelningen av Politikerbloggens nyinstiftade pris för medborgarjournalistik.

 • Roande att du inte svarar på det som är skrivet istället.

 • Roande att du inte svarar på det som är skrivet istället.

 • /M

  Det påstådda uttalandet är synnerligen iögonfallande, så hur förklarar du (MJ) att minst två personer refererar ungefär samma sak? Vad sa du egentligen om du får säga det själv?

 • /M

  Det påstådda uttalandet är synnerligen iögonfallande, så hur förklarar du (MJ) att minst två personer refererar ungefär samma sak? Vad sa du egentligen om du får säga det själv?

 • SideShow Surfer

  För att vara född 1972 så är ju Richard Falkvinge förmodligen ovanligt korkad med tanke på sitt uttalande.Men som borgare så är det ju inget som förvånar direkt då borgare liksom fästingen livnär sig på de som gör själva grov arbetet i mångt och mycket.

 • SideShow Surfer

  För att vara född 1972 så är ju Richard Falkvinge förmodligen ovanligt korkad med tanke på sitt uttalande.Men som borgare så är det ju inget som förvånar direkt då borgare liksom fästingen livnär sig på de som gör själva grov arbetet i mångt och mycket.

 • Sideshow. Det där var nog ett uttalande i skolan: jag-är-enögd-och-kan-inte-diskutera-ett-ämne
  Så min fråga är: va?

 • Sideshow. Det där var nog ett uttalande i skolan: jag-är-enögd-och-kan-inte-diskutera-ett-ämne
  Så min fråga är: va?

 • [Comment ID #26944 Will Be Quoted Here]

  Min fundering också. Uppenbarligen har två personer oberoende av varandra uppfattat samma sak, och läser man den interpellation som Johansson ställt så är det inte svårt att tänka sig att en fortsättning är förbud mot olicensierade tyckare (dvs. bloggar som inte är journalister)…

 • [Comment ID #26944 Will Be Quoted Here]

  Min fundering också. Uppenbarligen har två personer oberoende av varandra uppfattat samma sak, och läser man den interpellation som Johansson ställt så är det inte svårt att tänka sig att en fortsättning är förbud mot olicensierade tyckare (dvs. bloggar som inte är journalister)…

 • Anna

  men vad är det för puckon? hur tror dom att det kommer bli om dom förbjuder bloggar? tror någon ens att det är möjligt?

  dra hit valfri diktator ochså så har vi ett lagomt fint samhälle…

 • Anna Serner borde börja blogga. Hon har mycket kul att berätta från alla reklambyråpartyn. Vem minns inte karaoken på Resumé-kontoret en sen natt 2004 som ledde fram till den grymmaste efterfesten branschen skådat? Och så har vi allt röj nere i Cannes som aldrig nått Sveriges ögon. Berätta för oss, Anna! Du kan bli reklambranschens Alex Schulman! Han har 100 000 besökare per månad och lever på att blogga. Tänk vad skönt att slippa gå till TU varje morgon.

  Nej, nu ska jag återgå till mina 15 läsare och ge dom fler insidertips.

 • Anna Serner borde börja blogga. Hon har mycket kul att berätta från alla reklambyråpartyn. Vem minns inte karaoken på Resumé-kontoret en sen natt 2004 som ledde fram till den grymmaste efterfesten branschen skådat? Och så har vi allt röj nere i Cannes som aldrig nått Sveriges ögon. Berätta för oss, Anna! Du kan bli reklambranschens Alex Schulman! Han har 100 000 besökare per månad och lever på att blogga. Tänk vad skönt att slippa gå till TU varje morgon.

  Nej, nu ska jag återgå till mina 15 läsare och ge dom fler insidertips.

 • ab

  Hm, måste ha missat något här. Jag har fattat att han vill ha en internetombudsman som ska funka som pressombudsmannen, men var står det att han vill förbjuda bloggar? Sa han det?

 • ab

  Hm, måste ha missat något här. Jag har fattat att han vill ha en internetombudsman som ska funka som pressombudsmannen, men var står det att han vill förbjuda bloggar? Sa han det?

 • /M

  ab, var du på plats i Almedalen och hörde vad han sa med egna öron?

 • /M

  ab, var du på plats i Almedalen och hörde vad han sa med egna öron?

 • [Comment ID #26967 Will Be Quoted Here]

  Well. Någonstans får man utgå ifrån att två separata personer som faktiskt tagit sig tid att gå på ett seminarium i Almedalen inte kan ha hört så jäkla fel? Och även om han inte kanske sa att det handlar om ett direkt förbud så är ju Internetombudsman faktiskt en bit på vägen mot att stänga igen möjligheten för ”vanligt folk” att uttrycka sina åsikter. För om en Internetombudsman ska fungera som andra ombudsmän lär det innebära ändringar i lagen för att kunna lagföra sådana bloggar som inte gör som staten tänkt.

  För övrigt är jag så gammal i gamet att jag vet att Bitos haft en Internetombudsmansfunktion men det räcker väl inte för Johansson. Statlig ordning och reda – från en moderat…

 • [Comment ID #26967 Will Be Quoted Here]

  Well. Någonstans får man utgå ifrån att två separata personer som faktiskt tagit sig tid att gå på ett seminarium i Almedalen inte kan ha hört så jäkla fel? Och även om han inte kanske sa att det handlar om ett direkt förbud så är ju Internetombudsman faktiskt en bit på vägen mot att stänga igen möjligheten för ”vanligt folk” att uttrycka sina åsikter. För om en Internetombudsman ska fungera som andra ombudsmän lär det innebära ändringar i lagen för att kunna lagföra sådana bloggar som inte gör som staten tänkt.

  För övrigt är jag så gammal i gamet att jag vet att Bitos haft en Internetombudsmansfunktion men det räcker väl inte för Johansson. Statlig ordning och reda – från en moderat…

 • [Comment ID #26961 Will Be Quoted Here]

  *flinar*
  Well. Även om du nu bara skulle ha femton läsare och alla är familjen så får du väl se att du haft en rejäl impact med dina böcker.
  Men jag håller med. Anna borde börja blogga. Om hon vill så kan jag sätta upp en blogg åt henne under researcher.se-paraplyet.

 • [Comment ID #26961 Will Be Quoted Here]

  *flinar*
  Well. Även om du nu bara skulle ha femton läsare och alla är familjen så får du väl se att du haft en rejäl impact med dina böcker.
  Men jag håller med. Anna borde börja blogga. Om hon vill så kan jag sätta upp en blogg åt henne under researcher.se-paraplyet.

 • ab

  Nej, mina egna öron var inte i Almedalen, jag har bara browsat lite han skrivit. Men det är alltså Internetombudsmannen det gäller?

 • ab

  Nej, mina egna öron var inte i Almedalen, jag har bara browsat lite han skrivit. Men det är alltså Internetombudsmannen det gäller?

 • Det måste vara min blogg som ligger bakom detta. Jag håller nämligen just på att avslöja tidernas största medicinska skandal. Kom in och läs får ni se!

  http://blogg.aftonbladet.se/15613/

 • Det måste vara min blogg som ligger bakom detta. Jag håller nämligen just på att avslöja tidernas största medicinska skandal. Kom in och läs får ni se!

  http://blogg.aftonbladet.se/15613/

 • /M

  ab, jag vet inte, det är därför jag frågar :)

 • /M

  ab, jag vet inte, det är därför jag frågar :)

 • [Comment ID #27018 Will Be Quoted Here]

  Du är sjuk. Skaffa hjälp.

 • [Comment ID #27018 Will Be Quoted Here]

  Du är sjuk. Skaffa hjälp.

 • Antingen är jag ensam sjuk i en frisk värld, eller så är det tvärt om.[Comment ID #27034 Will Be Quoted Here]

 • Antingen är jag ensam sjuk i en frisk värld, eller så är det tvärt om.[Comment ID #27034 Will Be Quoted Here]

 • Möjligen så. Men kan du då förklara kopplingen mellan min postning och din? Eftersom du tog åt dig äran.

 • Möjligen så. Men kan du då förklara kopplingen mellan min postning och din? Eftersom du tog åt dig äran.

 • Pingback: deep|edition » Johansson dementerar utan att öppna för diskussion()

 • [Comment ID #27049 Will Be Quoted Here]

  Jag är hemsk ledsen att det blev en missuppfattning här. Jag vill på något sätt inte ta åt mig någon annans ära. Vad jag menade var att kanske anledningen till att Mats Johansson vill att bloggandet skall läggas ner är att han är rädd för vad jag ska skriva. Jag har nämligen mailbombat både regeringen och massmedia de senaste 3 månaderna med att svensk förlossningsvård har en skadlig rutin som gör många barn får hjärnskador för livet, och att det inte ser bättre ut än att det är stamcellsforskningen som ligger bakom detta. barnen berövas nämligen på sitt moderkaksblod, vilket utgör 50% av barnets totala blodvolym, som sen skickas under täcknamnet ”navelsträngsblod” till stamcelllaboratoreier. Massmedia vägrar alltså gå ut med denna information till allmänheten och regeringen vägrar svara på mina mail. Här är alltså något riktigt jäkla skumt. Och anledningen till att jag har börjat blogga är just för att jag vill kunna slå larm till så många som möjligt om vad nyföddda barn blir utsatta för på våra svenska förlossningskliniker, där man borde kunna förvänta sig att man blir omhändertagen på allra bästa sätt.

 • [Comment ID #27049 Will Be Quoted Here]

  Jag är hemsk ledsen att det blev en missuppfattning här. Jag vill på något sätt inte ta åt mig någon annans ära. Vad jag menade var att kanske anledningen till att Mats Johansson vill att bloggandet skall läggas ner är att han är rädd för vad jag ska skriva. Jag har nämligen mailbombat både regeringen och massmedia de senaste 3 månaderna med att svensk förlossningsvård har en skadlig rutin som gör många barn får hjärnskador för livet, och att det inte ser bättre ut än att det är stamcellsforskningen som ligger bakom detta. barnen berövas nämligen på sitt moderkaksblod, vilket utgör 50% av barnets totala blodvolym, som sen skickas under täcknamnet ”navelsträngsblod” till stamcelllaboratoreier. Massmedia vägrar alltså gå ut med denna information till allmänheten och regeringen vägrar svara på mina mail. Här är alltså något riktigt jäkla skumt. Och anledningen till att jag har börjat blogga är just för att jag vill kunna slå larm till så många som möjligt om vad nyföddda barn blir utsatta för på våra svenska förlossningskliniker, där man borde kunna förvänta sig att man blir omhändertagen på allra bästa sätt.

 • Jösses. Jag trodde knappt ni fanns på riktigt: såna totala jönsar. Jag råkar nu vara kompis med ett antal barnmorskor, som knappast skulle välja att göra något för att skada barn – och deras kunskap är gigantiskt större än din. Du är ett nöt Linda M. Och din ursäkt är bullshit.

 • Jösses. Jag trodde knappt ni fanns på riktigt: såna totala jönsar. Jag råkar nu vara kompis med ett antal barnmorskor, som knappast skulle välja att göra något för att skada barn – och deras kunskap är gigantiskt större än din. Du är ett nöt Linda M. Och din ursäkt är bullshit.

 • Jag är van att folk reagerar så som du gör, så det är ingen fara. Men tyvärr är det just den typen av reaktion som gör att folk inte ens bemödar sig om att läsa på fakta. Och det är klart att även barnmorskorna är grundlurade! Så intet ont över dem. Och säkert även de flesta förlossningsläkare.
  Jag råder dig att använda följande sökord: HASTY CLAMPING OF THE UMBILICAL CORD och IMEDIATE CORD CLAMPING, m.m ( på svenska finns tyvärr inte mycket av värde)så får du själv se hur mycket skrämmande fakta det finns att finna om det här på internet. jag hoppas verkligen att du gör det. Åtminstone innan du kallar mig dåre eller sjuk en gång. till
  Lycka till! Linda

 • Jag är van att folk reagerar så som du gör, så det är ingen fara. Men tyvärr är det just den typen av reaktion som gör att folk inte ens bemödar sig om att läsa på fakta. Och det är klart att även barnmorskorna är grundlurade! Så intet ont över dem. Och säkert även de flesta förlossningsläkare.
  Jag råder dig att använda följande sökord: HASTY CLAMPING OF THE UMBILICAL CORD och IMEDIATE CORD CLAMPING, m.m ( på svenska finns tyvärr inte mycket av värde)så får du själv se hur mycket skrämmande fakta det finns att finna om det här på internet. jag hoppas verkligen att du gör det. Åtminstone innan du kallar mig dåre eller sjuk en gång. till
  Lycka till! Linda

 • Skaffa dig en schysst psykiater. För du är grundlurad och inser inte att du inte kan helt köpa allt som skrivs bara för att det står där. Jag är researcher, jag har använt nätet sedan mer än tio år. Jag anser att du är en dåre. No matter what.

 • Skaffa dig en schysst psykiater. För du är grundlurad och inser inte att du inte kan helt köpa allt som skrivs bara för att det står där. Jag är researcher, jag har använt nätet sedan mer än tio år. Jag anser att du är en dåre. No matter what.

 • Har du verkligen hunnit söka efter fakta nu om hasty clamping of the umbilical cord? Om du inte vill söka själv, vilket faktiskt är väldigt lätt eftersom det finns hur mycket forskning som helst om det här på nätet, så kan du väl kolla i mina inlägg på min blogg efter länkar som jag har hittat. Den här sjukhusrutinen är verkligen farlig och måste med alla medel försöka stoppas. Snälla snälla Deep Ed, du KAN väl åtminstone titta på en enda länk innan du avfärdar det här som nonsen!?

 • Har du verkligen hunnit söka efter fakta nu om hasty clamping of the umbilical cord? Om du inte vill söka själv, vilket faktiskt är väldigt lätt eftersom det finns hur mycket forskning som helst om det här på nätet, så kan du väl kolla i mina inlägg på min blogg efter länkar som jag har hittat. Den här sjukhusrutinen är verkligen farlig och måste med alla medel försöka stoppas. Snälla snälla Deep Ed, du KAN väl åtminstone titta på en enda länk innan du avfärdar det här som nonsen!?

 • Du kan inte läsa? Jag skrev att jag är researcher. Jag jobbar med att plocka fram forskning, statistik och sånt för att kunna jobba fram varumärken. Jag är rätt bra på att avgöra om forskning är reell eller bad science. Och jag är snabb att kolla.
  Du är en dåre. Ge upp.

 • Du kan inte läsa? Jag skrev att jag är researcher. Jag jobbar med att plocka fram forskning, statistik och sånt för att kunna jobba fram varumärken. Jag är rätt bra på att avgöra om forskning är reell eller bad science. Och jag är snabb att kolla.
  Du är en dåre. Ge upp.

 • Då kan jag inte göra annat än att konstatera att du , med tanke på din oerhörda agressivitet och starka ovilja att undersöka om det ligger någon sanning i detta, måste vara RIKTIGT TASKIGT AVNAVLAD.

 • Då kan jag inte göra annat än att konstatera att du , med tanke på din oerhörda agressivitet och starka ovilja att undersöka om det ligger någon sanning i detta, måste vara RIKTIGT TASKIGT AVNAVLAD.

 • Och jag måste konstatera att du gick in i den lilla fälla jag gillrade. Det är inte första gången jag träffar på såna som du – och genom att provocera så visar du ditt rätta jag. Skrikande och visar att du själv är en aggressiv och svårartat störd person.

 • Och jag måste konstatera att du gick in i den lilla fälla jag gillrade. Det är inte första gången jag träffar på såna som du – och genom att provocera så visar du ditt rätta jag. Skrikande och visar att du själv är en aggressiv och svårartat störd person.

 • Varför är du så arg, och varför håller du på och bråkar? hela tiden? jag har inte varit ute efter något bråk alls. Tvärt om har jag istället med fortsatt vänlihet tagit emot det ena glåpordet efter det andra från dig utan att ge tillbaks, inte förrän nu i mitt senaste svar då jag kallade dig taskigt avnavlad. Men strunt samma. Det var änså himla intressant att träffa på en expert på researching som är så utomordentligt skicklig att han redan innan han ens börjat sitt research kan konstatera att det hela handlar om bull shit. Verkligen skickligt!

 • Varför är du så arg, och varför håller du på och bråkar? hela tiden? jag har inte varit ute efter något bråk alls. Tvärt om har jag istället med fortsatt vänlihet tagit emot det ena glåpordet efter det andra från dig utan att ge tillbaks, inte förrän nu i mitt senaste svar då jag kallade dig taskigt avnavlad. Men strunt samma. Det var änså himla intressant att träffa på en expert på researching som är så utomordentligt skicklig att han redan innan han ens börjat sitt research kan konstatera att det hela handlar om bull shit. Verkligen skickligt!

 • Och du vet att jag inte läst något? Att jag inte redan hunnit skumma igenom det som jag ansåg möjligen kunde vara reell forskning? Det vet du? Wow. Tankeläsare.

  Först och främst dök du upp här och försökte få det till att alltihop var på grund av dig. Det kallas megalomani. En psykisk diagnos.

  Sen fortsätter du att försöka pådyvla dina åsikter som det finns ytterst få belägg för – utan att ens för en sekund fundera om det hela inte låter jäkligt konspirationsteoretiskt.

  Jag är måttligt road av såna som dig. Jag har jobbat med er. Jag känner igen det enkelt.

 • Och du vet att jag inte läst något? Att jag inte redan hunnit skumma igenom det som jag ansåg möjligen kunde vara reell forskning? Det vet du? Wow. Tankeläsare.

  Först och främst dök du upp här och försökte få det till att alltihop var på grund av dig. Det kallas megalomani. En psykisk diagnos.

  Sen fortsätter du att försöka pådyvla dina åsikter som det finns ytterst få belägg för – utan att ens för en sekund fundera om det hela inte låter jäkligt konspirationsteoretiskt.

  Jag är måttligt road av såna som dig. Jag har jobbat med er. Jag känner igen det enkelt.

 • Allvarligt talat, kan vi inte hålla oss till ämnet nu?
  Det finns nämligen åtminstone 2 läkare i Sverige, en pediatriker och en obstetriker, som känner till riskerna med tidig avnavling. Därför planerar de nu att göra en pilotstudie för att bli först i Sverige med att bevisa att detta kan ge barnen förlossningsskador. Men innan de börjar med sin studie vill åtminstone barnläkaren inte att det ska komma ut i massmedia att den här förlossningsrutinen är farlig. Därför lyckades han få minst en tv-reporter, men jag är rätt säker på att det kan vara fler, att lägga ner den här nyheten strax innan den hann gå ut i sändning i midsomras. Läs dessa båda läkares mail till mig, som finns i mitt blogg-inlägg Tryggare kan ingen vara.

 • Allvarligt talat, kan vi inte hålla oss till ämnet nu?
  Det finns nämligen åtminstone 2 läkare i Sverige, en pediatriker och en obstetriker, som känner till riskerna med tidig avnavling. Därför planerar de nu att göra en pilotstudie för att bli först i Sverige med att bevisa att detta kan ge barnen förlossningsskador. Men innan de börjar med sin studie vill åtminstone barnläkaren inte att det ska komma ut i massmedia att den här förlossningsrutinen är farlig. Därför lyckades han få minst en tv-reporter, men jag är rätt säker på att det kan vara fler, att lägga ner den här nyheten strax innan den hann gå ut i sändning i midsomras. Läs dessa båda läkares mail till mig, som finns i mitt blogg-inlägg Tryggare kan ingen vara.

 • Jag är inte intresserad. Det där är din fajt. Du är mycket nära att bli svartlistad på min blogg eftersom du brutit mot regeln att kommentera det som postningen handlar om respektive regeln om attinte försöka att marknadsföra något i kommentarerna. Du tjatar om det här som jag inte finner intressant liksom att du lägger in en länk till din egen blogg som handlar om något helt annat än postningen. Om jag kunde finna minsta lilla koppling till postningen skulle jag möjligen intressera mig men den finns inte. Förutom i din egen megalomani.

 • Jag är inte intresserad. Det där är din fajt. Du är mycket nära att bli svartlistad på min blogg eftersom du brutit mot regeln att kommentera det som postningen handlar om respektive regeln om attinte försöka att marknadsföra något i kommentarerna. Du tjatar om det här som jag inte finner intressant liksom att du lägger in en länk till din egen blogg som handlar om något helt annat än postningen. Om jag kunde finna minsta lilla koppling till postningen skulle jag möjligen intressera mig men den finns inte. Förutom i din egen megalomani.

 • Pingback: deep|edition » Roande läsning från författande troll()

 • Pingback: Politisk blogg för Mattias Lönnqvist i Sundbyberg()

 • Pingback: deep|edition » Bloggande är farligt, böcker är farliga, sjuka är farliga()

 • Pingback: Botte vill förbjuda bloggar « Herr Klokboks Kollektion()

 • Pingback: Veckan som gick - vecka 16 | Same same but different()

 • Danne

  snacka vilket ordbajsande blogg.. håller med dig i saken men om nu bloggandet ska peaka krävs då inte att gemene man förstår vad alla bloggar om. och vad beträffar linda m, keep up the good work!

 • Danne

  snacka vilket ordbajsande blogg.. håller med dig i saken men om nu bloggandet ska peaka krävs då inte att gemene man förstår vad alla bloggar om. och vad beträffar linda m, keep up the good work!

 • Eh… okej?

 • Eh… okej?