”Jag älskar kvinnor men hatar vissa”

Rubriken är alltså ett travesterat citat efter att försökt få ännu en man att förstå skillnaden på individ och struktur. Det är ett kors att bära.

Det blir dock väldigt roligt med en del män som upprörs över detta med ”att hata män” när de i nästa läge säger ”för jag älskar kvinnor”. Min följdfråga blir självklart ”älskar du alla kvinnor”. Svaret blir då ofta ”nej, jag hatar Zara Larsson”.

Så då får man ju faktiskt lov att fråga hur personer kan hävda att de älskar alla kvinnor men hatar vissa kvinnor. Där nånstans tar ofta den intellektuella kapaciteten i taket. Tyvärr faller inte polletten ner trots att de faktiskt gör samma sak som de kritiserar andra för – bara med ett reverserat verb.

”Älska kvinnor” är samma sak som ”hata män”. Tänk att det ska vara så svårt att förstå det. Du älskar knappast alla individuella kvinnor lika lite som att Zara Larsson hatar alla individuella män. Men du älskar kvinnor som ett kollektiv och som en idé, kanske som en struktur – vilket är det som Zara Larsson och många andra hela tiden förklarat.

 

Känns fortfarande som min ett år gamla text om ”Inte alla män” fortfarande är lika aktuell – och argumentationen från kränkta män har inte förändrats ett dugg på ett år…