En modig kvinna

Jag brukar inte titta på Skavlan. Och den här gången funderade jag på att göra något annat – särskilt när David Lagerkrantz var drygare än dryg. Men när jag såg att Lina skrev om Skavlan på Facebook och att hon skulle vara med så tänkte jag att det måste jag se.

När jag sedan insåg att hon skulle berätta…det som några av oss vetat om i så många år – då blev jag lite varm i hjärtat.

Jag minns när hon berättade att det var dags. Det var på V-Dala, en sen natt efter några öl. Jag minns när hon ringde och bad mig följa med på den där dagen då alla alltid gick ut hemma i Köping, juldagen eller annandagen. Första gången som kvinna fullt ut. Första gången helt som sig själv.

Jag har sett hennes synlighet som rektor. I tidningar i TV. Och tänkt hur fantastiskt livet ändå är. Till slut. När saker faller på plats.

Hon är så modig.