Då hade de inte funnits här – bästa kampanjen mot SD

Då hade jag inte funnits härNär jag såg hennes bild så slog det mig rakt i magen. Om SD funnits förut och fått som de ville hade hon inte funnits. Och det skulle för mig vara en oerhört stor förlust. Min nära vän, min arbetskamrat, min kompanjon i #socialbydefault. Inget av det hade varit.

När jag insåg det så insåg jag hur många av de som började skapa bilder på Då hade jag inte funnits här som jag skulle sakna. Och hur oerhört tomt och fattigt Sverige skulle bli utan alla dessa fantastiska människor.

Nu har jag aldrig haft någon tanke på att rösta på SD men kampanjen som vännen @fm satte igång är så briljant. Den är så viktig – även för oss som inte kan lägga upp en bild; vi som på något sätt är de som antagligen skulle få stanna (även om jag tvivlar då jag på längre håll har judiskt blod i mig). Det här är den moderna rasismens verkliga ansikte: och Jimmie Åkesson står för det. Att dessa människor skulle inte varit här om deras idé om att ”hjälpa där folk är” gått igenom. På trettiotalet, fyrtiotalet, på femtiotalet, på sextiotalet, på sjuttiotalet.

Det är en kampanj som inte handlar om att tjafsa om att rösta bort eller rösta ut. Det handlar om att visa vad konsekvenserna faktiskt blir. Det här är konsekvensen av en politik som gör skillnad på människor, som hävdar att det finns ”svenskar” och ”icke-svenskar”. Konsekvensen av att anse att vissa människor pga av var man är född är mer värda, bättre, mer skyddsvärda än andra.

Det är en kampanj som totalt klär av SD och deras gelikar kostymer och blottar den råa rasism som ligger till grund för deras förslag. Om du tänker att du ska rösta på SD. Kolla genom om det är någon du känner som gjort det här. Fundera om du tycker att den personen är så lite värd i ditt liv att du kan tänka dig att vara utan hen. Om du kan det – fine; rösta då. Men om du inte kan det – då bör du faktiskt fundera en vända till över hur du ser på människor.

Uppdatering: runt 10 000 bilder har renderats på Dahadeintejagvarithar.se vilket är fantastiskt! Det trots att sajten har relativt få delningar. Människor gillar att ta ställning och göra det när det kommer nära.

Dela den vidare, låt oss se till att det här blir den positiva motdemonstrationen mot rasism och främlingsfientlighet som vi ser idag – och att det faktiskt visar vad SDs politik handlar om.

En del börjar dividera om att ”det är många inomeuropeiska och vita som visar bilder bla bla bla” vilket jag tycker är dels en ganska märklig inställning från folk och tyvärr ett exempel på hur snett mycket av antirasismen hamnat i vissa delar. Det är knappast så konstigt – många gånger handlar det om flera generationer bakåt, och när det gäller många andra handlar det om att flytt från finska vinterkriget, eller från tyskarna under trettiotalet, eller invandrat för att få ett bättre liv, eller för att man hittat sin kärlek. Det är alla dessa saker som faktiskt SD vill ta bort.

Nån frågade mig varför jag inte gör någon. För även om jag har en väldigt svenskfödd släkt de senaste generationerna så är det få som tror att jag är arier – och så är det ju. Den ena släkten går inte att hitta längre bak än mycket sent 1800-tal och den andra fastnar man på vallonerna. Men för mig är den här kampanjen viktig eftersom den berör mig just som den som faktiskt enligt SD skulle kunna tänkas vara ”svensk”. Hur många jag skulle förlora, hur mitt liv skulle bli oerhört fattigt.