Rösta Pirat den 25 maj i EU-valet; det gör jag

Mer demokrati i EU, en privat sfär, skydd för personuppgifter, en reformerad upphovsrätt och allas rätt att vara olika. Så innovation och infrastruktur inriktad på tillväxt och inga handelsavtal som skapar inskränkande lagar i smyg.

Den 25 maj är det EU-val. Det är ett viktigt val. Det EU gör påverkar hela tiden det vi kan göra i Sverige. Vi är inte längre en isolerad stat utan ständigt och i många frågor beroende av och i samarbete med andra länder. EU är mycket mer än snus, euro och gurkor.

Jag valde att bli pirat för lite mer än ett år sen. Innan dess har jag varit en av deras fans men också kritiker. Jag röstade på dem förra gången och efter det så skrev jag att nu är det dags för dem att bevisa sig värdiga.

Det har de gjort. Mer än väl. För det är just de frågor om integritet, om nätets frihet och om människors möjlighet till fri rörlighet både i data och i atomer som hör till den verklighet som vi alla lever i: en global värld där kunskap och kreativitet är viktiga tillgångar.

Jag hade inte tänkt gå med i ett parti någonsin igen. Men det fantastiska med Piratpartiet är att det bygger så mycket på individer. Det finns mängder med saker vi inte är helt överens om. Men det finns en grundläggande tilltro till varandra. Det finns en vilja och en passion – och fr a så är det plats för många olika individer.

Jag håller inte med om allt i partiprogrammet. Men tillräckligt för att vara stolt pirat. Och för mig är grundfrågorna de viktiga frågorna – utan dem så kommer samhället förminskas och försämras. Läs manifestet för årets EU-val.

En bra grej är att följa med @annatroberghennes blogg. Följ @piratpartiet på Twitter.