Fantastisk service Palace Hotell Göteborg!

Det är inte ofta man får vara med om företag som faktiskt väljer att göra det där extra. Idag var jag med om det och tycker att företaget Palace Hotell i Göteborg är värda att få credd. Särskilt då de har så dåliga träffar på Google. För oavsett all teknik: hjärta och passion för kunder slår alla ettor och nollor.

Storyn då? Well. Det har varit en hel del hotellbokande för mig ett tag. Massor med datum och jag är inte direkt projektledartypen som gör listor och ser till att dubbelkolla saker. Så jag hade bokat upp hotell för Webbdagarna helt åt fanders. Det fick jag reda på när Annika från Palace Hotell ringde mig och frågade om något blivit tokigt då jag inte dykt upp. Alltså vi tar det igen: ett hotell ringer en gäst som inte dykt upp och frågar om allt är ok? Hur ofta sker det?

Till saken hör att jag alltid bokar mina hotell via Booking.com eller Hotels.com vilket innebär att hotellet får betalt ändå oavsett om jag dyker upp eller inte. Det är jag som blir lidande. Jag hade helt enkelt bokat helt fel datum för Göteborg (gissa att jag direkt började kolla de andra bokningar som jag har i närmare tid – typ inatt – så att de var i sin ordning)

Annika lyssnar på min långa suck över min egen dumhet och förklarar att det är ok att jag flyttar på det. Det jag behöver göra är att ringa i det här fallet Booking och ber dem göra det. Direkt ringde jag kundservice där och de var också tillmötesgående (fick liksom nypa mig i armen eftersom man oftast är van vid sura och sega kundtjänster i andra fall). Jag fick vänta kvar medan killen motringde hotellet och sen var det klart. Ombokad utan att det kostade mig många sköna tusenlappar.

För mig blir det klart ett plus nästa gång jag bokar hotell i Göteborg. Nu har jag iofs inte bott på det ännu men oavsett den standarden så har de verkligen byggt in ett varumärke i min top of brand mind genom att faktiskt inte utnyttja (i det här fallet min dumhet) situationen utan vara riktigt serviceminded. Att Booking.com också har en så bra och snabb kundtjänst visste jag inte (har jobbat en del med deras konkurrent förr om åren men har ingen aning om hur deras kundtjänst fungerar).

Så idag är jag sannerligen #gladkund