Korkad användning av term ger hårdragna tolkningar

Ja det är ett korkat sätt att uttrycka det på och det som saknas är att analysera och tänka in konsekvensen att dra av det hela. Men jag tycker att det är väldigt mycket ryggmärgsreaktioner och väldigt hårddragna tolkningar av Reinfeldts uttalande om att ”etniska svenskar i mitten av livet” har låg arbetslöshet. Det är ju faktiskt så. Det som man önskar är att regeringen faktiskt tar konsekvensen av detta och funderar hur det ska ändras. Det stora problemet är inte nödvändigtvis att använda termen (förutom att såklart lyckas Jimmie Åkesson tolka det minst lika snett) utan hur man ser på faktumet att det faktiskt är just så: unga, invandrare och äldre tenderar att ha markant högre arbetslöshet än vita medelålders (män). Om man sedan väljer att skala ner dessa siffror så är det snarare så att arbetslösheten visar klyftorna i andra delar av Sverige och att integrationen helt klart inte är så bra som den borde vara.
Jag har faktiskt grymt svårt att se det @federley ser: att uttalandet på något sätt handlar om att Reinfeldt menar att Sverige tillhör etniska svenskar och spelar i SD i händerna. Det saknas en konsekvensbeskrivning och det är mer problematiskt att Reinfeldt menar att utanförskapet har minskat trots att det inte har det. Problemet är att arbetslinjen inte riktigt fungerat oavsett vad han försöker påskina. Varför inte bara pudla och erkänna att det var ett kasst uttalande? Problemet med Reinfeldt är hans nästintill hubotliknande vägran att våga öppna upp och erkänna att man inte lyckats nå allt. Trovärdighet byggs i mänsklighet och kylan som finns i svenska regeringen kommer att bli deras fall oavsett vad de hittar på.