Byggbeskrivning the Landmann way

Idag har vi äntligen köpt en grill. Att köpa en grill innebär att man får med sig en ganska stor tung låda hem. Dock är allt inte i något annat skick än att det behöver sättas ihop. För att göra detta krävs en beskrivning som ligger i lådan.

Vi kan säga så här: Landmann är inga stjärnor på det här med att bygga pedagogiska beskrivningar. Förutom att skruvar, muttrar och annat är monterat i ett blisterpack med en sorts namn så är dessa benämnda på ett annat sätt i själva beskrivningen. För att förstå vilka man ska ha behöver man alltså gå till ”översättnings”-översikten på sid 2 för att förstå vilka av skruvarna och muttrarna man ska använda när man typ är på sid 5.

Sen visade det sig en bra bit in i arbetet med att få ihop grilltunnan att hjulbenen plötsligt bytte plats.

Det tråkiga med det var ju att man alldeles i början faktiskt satt fast själva tunnan i ramen med ett gäng skruvar.

Men till slut blev det i alla fall nåt som liknar en grilltunna. Det tog typ en och en halv timme.