En vacker höstdag med mina sopor

Mina veckor är ju lite udda. Min enda lediga dag är lördag – det är som på gamla tidens statarliv. Idag har jag därför gjort sånt där som man gör när man är ledig: fixat hemma. Under sommaren har det då och då skett korta intensiva städhändelser – ”bursts of cleaning up the mess”.

Allt skräp har samlats i garaget. I en stor villervallahög. Plus att den sista tjock-TVn i familjen nu gjort sitt och ska iväg (den hade dock inte lyckats ta sig till garaget utan stod en trappa upp, i den trånga hallen sedan ett antal veckor).

Idag var en perfekt höstdag att åka med skräpet på. Och den enda helg i överskådlig tid som jag kan göra det på. Plus att jag nu behöver få in Rennan i garaget för att slippa skrapa rutan var och varannan morgon vid halv sextiden för att ta mig till stationen.

Resten av familjen tog tillfället i akt och hittade på annat aka flydde fältet. Sonen försökte hjälpa mig att baxa ner TV-eländet men i mitten av trappen insåg jag att det antingen skulle innebära att jag, TVn eller trappan gick sönder så jag tog och bar skiten själv.

Förutom det faktum att jag svor över de många men minst sagt utspridda verktyg vi har när jag skulle hitta sexkantsnyckel för att separera TV och stativ så skulle jag också massakrera den gamla grillen. Det gjorde jag på det sätt som är roligast: med elverktyg.

Varför skruva när man har en vinkelslip? Eller en tigersåg?

Slutligen hade jag lyckats att baxa in första vändan och bland annat innehöll det en gammal video och alla VHS-band som vi samlat på oss genom åren.

Men också alla mina gamla modem. Internethistorien i form av uppringd lina ligger nu på Fågelmyra.

Funderade på om man skulle spara dem – just för att det är historia. Men frågan är om vi inte ibland tror att det är så viktigt att spara det som är. Visst är det fascinerande och ibland lär man sig saker av att se att något var annorlunda förut – men jag är inte säker på att det är något som man måste. Sentimentaliteten kan nog ibland spela oss ett spratt.

Grillen, TVn (tack för bärhjälp på sopstation @sb_media), en gräsklippare, en mängd gamla golvbitar, diverse trädgårdsrens, kartonger, gamla böcker och papper, generellt elskrot och diverse annat är nu förpassat till de sälla sopmarkerna.

Imorgon börjar arbetsveckan igen. På torsdag åker jag till NYC.