Nackad

Svår nackvärk som blir huvudvärk som helt enkelt gör mig rätt oanvändbar. Så oerhört trist och irriterande. Det började förra tisdagen när jag var och tränade – allt gick bra tills benpress: då var det som om någon drog mig i nacken med ett järnrör. På en speciell fläck så fick jag en smärta som var galen. Och så har det fortsatt – och smärtan blir värre och värre. Jag har ju en rätt hög smärttröskel eftersom jag sedan jag var liten haft knäledsartros och alltid haft jävligt ont i knäna men det här är för jävligt. När attackerna kommer så är det precis som när man får sendrag i benet; men att få det i nacken är riktigt läskigt. Sen bultar det i takt med hjärtat och smärtan letar sin in under skallbenet.

Men tack alla som gett goda råd. Twitter och Facebook är fantastiska på många sätt och senaste dagarna de inte blivit mindre nyttiga: jag har fått bra råd, folk som berättat om sitt nackonda som liknar mitt och gjort mig lite lugnare eftersom jag varit rädd för att det kanske är något annat, jag menar: jag är över fyrtio och har inte direkt levt ett nyttigt liv. Det är just nu lite för många män i min ålder som drabbas av både det ena och det andra: flera kompisar har haft hjärtinfarkter och stroke. Sen har jag fått tips på bra naprapater, massörer och allt möjligt. Självklart kan man googla eller kolla på LKR men det är svårt att veta vilka som faktiskt är bra. Sen startade en diskussion om datorväskor: tipset är att skaffa en lyxig dra-maten :).

Imorgon ska jag ringa några av de nya förslag jag fått för att förhoppningsvis få hjälp tidigare än min inbokade tid på torsdag. Det som fascinerar mig är att det uppenbarligen är många som har problem med sina muskler. Själv inser jag att det handlar om att jag sitter illa när jag använder mina datorer, ipad eller telefonen; vilket jag ju gör närmare mellan 12-16 timmar per dygn. Man är som en gamnacke mest hela tiden: och större delen av året så sitter jag ihopknycklad på tåget och jobbar närmare femton timmar per vecka. Tror också att vårt större användande av laptops innebär att vi har ännu sämre hållning eftersom tangentborden är mindre. Och vi använder mindre möss och istället trackpaden så det blir väldigt lite rörelser.

Får be om lite bra övningar för att undvika fler såna här grejer.