Las Vegas

Vilka dagar det varit. Fullt ös och sällan uppkoppling. För dem som inte vet det har jag varit i Las Vegas under Consumer Entertainment Show (CES). Världens största konsumentelektronikmässa. Helt galet stor. 126000 personer har rört sig i Las Vegas Convention Center och tittat på nya (tyvärr inte så mycket och de som var inte så revolutionerande), uppdaterade och gamla (men då coola) prylar som är inriktade på konsumenter och elektronik.

Själv har jag mest varit inriktad på digitala delen: hårdvara och trenderna. Det har räckt och blivit över. Jobbet jag gjort är att tillsammans med infochefen på Microsoft Sverige blogga, efter tillgång till nätverk twittra, göra film och ta bilder. Våra mödor kan du se på portalen. Just wifi har varit ett problem: det finns inget i själva mässhallarna (de där 1,6 miljonerna kvadratmetrarna) och press/bloggernätverken i pressrummen har varit kraftigt underdimensionerade: dvs det har varit jävligt svårt att få uppkoppling. Och roamingavgifterna avskräcker.
Vi har varit Qualified Bloggers vilket inneburit att vi fått presspass (grön påse att ha runt halsen) till skillnad mot andra bloggare som fick en lila. Vi kom med andra ord in överallt. (Det roliga var att något blivit fel i listningen av mig så att istället för att så Microsoft News Blog på min så har det stått Deepedition.com. Det vet ju alla att det här är en prylblogg…)
Problemet är att det har man inte haft tid med. Att komma in överallt alltså. Vi pratar 2700 utställande företag och det har räckt med att försöka hinna se så mycket som möjligt och sen producera. Men galet kul har det varit! Precis som att Almedalen blir något man inte kan vara utan så är CES sånt som man vill komma till nästa år igen.

Nåt annat då? Well, jag har inte spelat något. Men satt i mig två steaks. På 24 resp 22 oz. Ätit sjukt god koreansk mat ikväll. Så shoppat. Ett par handsydda mc-kängor på Boot Barn som är en upplevelse i sig. Vi pratar alla sorters cowboyboots du kan tänka dig. Måste vara ett himmelrike för min vän Håkan. Sen shoppat lite souvenirer och kläder till barn och fru. Sen har man inte hunnit så mycket mer. Däremot har jag varit på Wynn, Hilton, Ceasar’s Palace, Venetian och Palazzo.
Och på American Shooters. Vi snackar skjuta sub machine gun. Only in states with NRA-friendly laws. Vi kan säga så här: det var tur att stället stängde kl nio.
Nu en packningsöl i jacuzzin på hotellet. Imorgon bär det av hemåt. Massor av erfarenheter rikare. Förhoppningsvis med ett väl genomfört jobb bakom mig. Las Vegas känns inte som sista gången. Det är en sån galen stad, allt är så ärligt konstlat att det inte blir något annat än en glittrande strip mitt i Nevadaöknen.

Bilder då? Well. Min kamera försvann efter keynoten på Hilton. Så alla bilder är gone. :(

– Posted using BlogPress

Edit: Den här postningen lyckades jag, på grund av diverse Wifi-konstigheter först få iväg sittande i SAS Lounge på O’Hare. Lite konstigt i tiden för de som följer mig.