Lucka 6: Namnsdag, bloggradar och lite annat

Sjätte dagen i mitt bloggrace. På vägen genom stan (Stockholm, den där stan jag spenderar ungefär 60% av mina veckor i) imorse (tåget var i tid dvs. bara en kvart försenat) så kom jag på mig själv att se saker och tänka ”det där borde man blogga om”. Det är en tanke som inte varit där på länge. Att jag nu glömt bort vad det var som triggade bloggradarn är en annan sak – själva faktum att jag faktiskt fått igång signalsubstanserna som snabbt går mellan ögon och blogghjärnan igen är intressant.

Några som verkligen har bloggradar är Monas Universum och Lotten. Läs och lär.

Sen handlar självklart bloggande om tid. Och tid är något som inte direkt ligger och dräller i hörnen i mitt liv. Men samtidigt – om man faktiskt väljer att sluta att storbliga på läsarsiffrorna och struntar i inlänkar så fungerar det. Jag behöver inte lägga en timme på att skriva ett blogginlägg och minst en timme på att leta bra länkar (och eftersom jag läser dem blir det ytterligare revideringar i inlägget). Jag behöver det inte. Om jag inte har lust att göra det.

Så sjätte dagen. Bland annat har jag namnsdag idag. Det kan jag lugnt säga att ingen kommit ihåg. Allra minst jag. Niclas är ett jävla namn. Jag har aldrig gillat det egentligen. Skulle hetat Patrik (eller säkert Patric eftersom 1970 verkar det varit något speciellt med just bokstaven c). Men eftersom det var någon uppe i Hoting som hette Patrik och var en otrevlig jävel så blev det Niclas. Själv ville jag i sjuårsåldern heta Glenn. Det är jag glad för att jag inte heter. För övrigt har jag allvarliga planer på att utmana skatteverket genom att begära att få heta Deeped. Lär gå åt helvete. De kan få mitt andranamn Thore i byte.

För övrigt har jag spenderat den med att planera morgondagen. Föreläsning online. Kan gå hursomhelst. Jag vet inte hur jag kommer att reagera. För att få energin upplever jag att jag behöver folk i salen. Men det här kanske är skitbra. Jag har ingen aning helt enkelt. En annan lärdom jag lärt mig är att Facebook inte riktigt är koncisa och konsekventa. Men det får jag berätta om någon annan gång.

Nu ska jag fokusera på sista projektet för inatt. Sen sova några timmar. Under jul tänker jag spendera några dagar som vår katt:

Back on beyond