Stora bokbytardagen och en mac

Igår var Stora Bokbytardagen* över hela landet. Själv var jag i Stockholm och bevistade både picnicen i Humlegården och afterworken framför stadsbiblioteket. Förutom att det var fint väder och jag lyckades byta till mig “Grattis Gud” av Alexander Skantze (som jag redan läst under tidigt 90-tal men som jag helt enkelt ville äga) mot Will Self så mötte jag äntligen Lotten.

När jag skulle välja vilka böcker jag skulle byta bort insåg jag att böcker ändå är viktiga: jag har ju förfäktat att det digitala kommer att ta livet av boken i överskådlig framtid. Men jag gick runt bland bokhyllorna och valde utifrån det minne jag hade att som barn börja botanisera bland mina föräldrars böcker och att jag inte ville göra mig av med böcker som mina barn kanske skulle få för sig att läsa. Så det blev Will Self (som jag inte läst mer än första sidorna innan jag blev äcklad) och Bukowskis “Pulp” som faktiskt är en ganska ovanlig utgåva.

Efter att ha lämnat picnicen styrde jag stegen mot Kungsgatan. Dags att göra något sånt där som bara jag kan göra. Min gamla vita Macbook har börjat att jäklas rejält med mig – och jag har en fet deadline nästa vecka. Så jag gick helt enkelt in på slutet av lunchen och köpte mig en Macbook Pro 13″. Det tog en kvart.

*Initiativtagare till det är Jocke och Ida, den förstnämnde CD på JMW och min partner in creative crimes and passion – lyckan att hitta någon att jobba med som är lika avslappnad som jag är gentemot teorier och hur saker “ska” göras är en lycka. Ida är hans fästmö och båda räknar jag som mina vänner. Och så Hector förstås. Själv har jag varit med och skissat upp webbnärvaron och initierat en del idéer men det är sannerligen de två som ska ha den stora credden.