Deeped testar Natal

Vad gör jag här?

Spelar Xbox 360Natal.

Jag jobbar som en del vet på JMW. Som har Microsoft som kund. Igår hade jag turen att få komma till Prinsessan Lilians svit på Grand Hotel och testa Xbox 360 Natal som landade i Sverige för en dag. Det har snackats länge om Natal och nu börjar det äntligen bli verklighet.

Så hur var det?

Det är på riktigt. Som Wii-spelare kunde jag fascineras av rörelserna för Wii men det här är något helt annat. Wii handlar fortfarande om att man håller något i handen, kontrollen är liksom centrum. Natal har ingen kontroll. Den vänder på det hela – den tar in dina rörelser istället för att du sänder dem.

Det häftiga var inte själva spelet – ett rätt enkelt demospel – utan att se hur ens avatar faktiskt rörde sig momentan med hur man själv rörde sig. Det var realtid. Det var liksom William Gibson, Matrix, Minority Report… name what cyberpunkflic you want – Natal gör det verkligt. Jag kan bara tänka mig hur oerhört häftigt det kan bli att lira ett FPS, att hitta nya sätt att med kroppen hantera MMORPGs.

Några av oss pratade också om hur Natal faktiskt gör Xbox360 till något annat än en konsoll med DVD-funktion: att kunna styra ditt filmtittande med kropp och röst innebär ett nytt tänkande. Det är faktiskt häftigt. Natal känns som ett av många exempel där innovation faktiskt inte handlar om att förbättra något befintligt utan att ta ett lateralt tankehopp (något som Rory Sutherland pratar om).

Min son funderade på om han kunde ta tåget ner bara för att få chansen att testa. Han har aldrig åkt tåg ensam förut. Och det hade varit oerhört kul att se honom, som den duktiga gamer han är. Och det här är från hjärtat – jag vet vad det blir för julklapp i år. Sorry Wii men det blir nog pension eller förflyttning till något av barnrummen.

Reblog this post [with Zemanta]