London dag 5

Sista dagen på den här något förändrade och förlängda semestern. Vi började med att kolla in Toyallyswedish men var väl tidiga och kunde inte genom fönstret se några ungdomsböcker så vi gick vidare. Baker Street och tunnelbanan iväg till St Pancras och hämta våra biljetter till Eurostar. Det var långs köer, förvirring mas grande och även om det var lugnare än i lördags då HS åkte dit så inser man magnituden av det här. Snökaos och SJ är en liten pixelering mot den här totala disruptionen av verkligheten för oerhörda mängder människor.
Det som är intressant är hur flygbolagens desperation faktiskt nu för första gången i världshistorien verkar börja gå ut över säkerheten. Eller så är stängningen samma överdrivna katastrofundvikande som svininfluensan.

Oavsett så valde vi idag att shoppa oss genom Regent Street och Carnaby.

Först ett stopp vid Apple Store och insikten att det är i internationella Apo Stores svaret på hur Apple blivit ett lovebrand. Oerhörda ytor och datorer överallt.

Hamleys sedanmen vi var sannerligen inte fascinerade av utbudet. Ett gäng spel inför tågresan blev det.

I Carnaby landade vi på någon salladsbar där vi träffade två strandade åländska damer som dagen efter tänkte sig till Bryssel för att därifrån ta sig vidare men när vi sa att vi åker över Köln så insåg de att det var det som var grejen. En av servitriserna visade sig vara svenska och berättade att hennes föräldrar blivit kvar: boende i hennes rum. Jag hoppades för hennes skull att det hela snart löser sig.

Sen tog vi tunnelbanan till Harrods. Vad gäller tunnelbanan så må den vara trång och skakig men skyltningen är fan briljant, att välja ett antal namn för varje linje istället för att bara köra färger är briljant utifrån hur vi människor faktiskt lär oss saker. Sedan är de flesta som jobbar oerhört trevliga.

Harrods ja. En upplevelse minst sagt. Vi handlade de sedvanliga presenterna för att få Harrodspåse och vi vältrade oss i lyxen.

Nu valde vi att ta en snabb tur till(baka till) Covent Garden för att hitta en pub att vila på.

Sedan ännu en tunnelbanesvämg till Bond Street där vi började vårt sökande efter block och pennor till resan. Jag lämnade mitt hemma precis som datorerna så jag är rätt strandsatt.

Vi råkade då hamna på Primark och alla insåg att det måste vara hell on earth. Ordet ”bargain” skapade där. Dock fanns en fördel: hittade två huvudkuddar för £3. Men för övrigt blev till och med jag fundersam över hur illavarslande en laissez faire-kapitalism kan vara när en affär kan sälja jeans för £8?!

Slutligen, efter att ha letat på andra ställen hittade vi ritblock mm på Selfridges.

Middag på Pizza Express vilket låter som en snabbmatskedja men som var superbt! Fantastisk mat! Sedan hem till hotellet för att packa om.