Veckorapport

När den här veckan började så undrade jag verkligen hur jag skulle lyckas att överleva den. Det gjorde jag. Den blev riktigt bra till och med. Tyvärr fick jag lov att låta bli att gå på Disruptive Media vilket var oerhört trist, och trist att missa WPNight också. Men det är som det är. Tisdag en bra kurs med Ability Partner där jag och Brit föreläste om sociala medier (finns ny chans i oktober). Det är onekligen en helt annan kunskap som finns bland folk idag än det var för två år sen (mer än) då vi började att föreläsa.

Patient 2.0 panelen

Onsdagen var det Patient 2.0 och det var en av veckans höjdpunkter. LIF bjöd in till att utmana sina medlemmar och patientföreningar hur sociala medier förändrar landskapet. Först ut var Alexander Bard och den som inte sett honom live ska försöka göra det. Han är så jävla smart så att man skulle vara lycklig över att ha hälften av det. Att gå upp på scen efter honom var minst sagt en utmaning men jag tror att jag inte gjorde en total åsna av mig själv. Jag fick inte plats vid efterföljande panel men försökte att utmana från min plats i publiken. Det är fascinerande hur många som fortfarande tror att det går att reglera internet – och på allvar tycker att det vore bra. Att man helt enkelt skräms av att människor plötsligt börjat att skapa sitt eget innehåll, och själva börjat att prata med varandra. Lite skrämmande och man kan fundera om såna personer reflekterar att de står på samma sida som Kinas myndigheter och de styrande i Iran och andra totalitära stater.

(På tal om Bard kan du läsa Jerry Silfwers åsikt om Bardismen och fr a läsa Alexanders svar)

Torsdag var jobb på Kungsgatan 24 och sedan tidigt iväg till Centralen, tåg till Göteborg och heldagsjobb med kund. Hann med en öl med Jesper aka @entapir och spåna lite idéer för framtiden. Efter typ den sämsta hamburgaren i världshistorien på Blue inne på Göteborgs Central så åkte jag tåg hemåt. Oväntat nog höll SJ nästan tiden så jag hann med sista tåget hem till Borlänge.