Inlett en resa med #sj541

Alltså. Mitt i tågkaoset så är jag nu på väg ner till mörkaste Småland. Ska jobba i en ort som är mest känd för att fött en viss möbelfirma. Självklart åker jag tåg.

Och faktiskt så är vi iväg – visserligen redan vid Södertälje Syd 40 minuter försenade och det finns inget som helst att äta eller dricka ombord på tåget. Personalen hoppas få på mat och dryck i Linköping. Det får vi nog se.

Vill man följa mina fatalistiska tweets om resan kan man kolla in hashtaggen #sj541. Ett tågnummer som onekligen kan kallas Tåget från Helvetet efter flera långa förseningar under vintern. Fråga @morpac

Jag måste ändå ge personalen heads-up. De försöker ju. Det är knappast de som gör att det inte finns snöröjning, eller att man köpt tåg som inte klarar en sån här vinter. De försöker och de låter rätt trötta. Visst görs misstag men det är på en mänsklig nivå – att deras organisation sedan är fullkomligt tappade bakom en (tåg)vagn när det gäller informationslogistik är en helt annan sak. Kommunikation måste planeras och implementeras – den händer inte av sig själv.

Och kaffet var riktigt gott.