Sextonde gillt av tweeps som bloggar

Att blogga handlar om så olika saker för olika individer. Ofta börjar man ändå – om man inte har en företagsblogg eller har någon specifik idé – bara för att man har lust. Problemet för många är att det är lätt att hamna i känslan av att det ju inte är någon som läser. Då ska man dels fundera över om man ser till att folk vet om att man finns – men också fundera över varför man valde att blogga från första början. Eller så blir det så att man vant sig vid att ha höga läsarsiffror, många inlänkar – och när de inte längre kommer är det inte roligt längre. Eller så känns det efter några år som om man sagt allt som finns att sägas. De två sista lider Deepedition av.

  • @nylander är en av de gamla bloggarna som man följt länge. Nu funderar hon på att sluta. Hennes Frihet, Fildelning och Feminism är en klassiker och en nedläggning hoppas jag ändå innebär att den finns kvar.
  • @fuffenz är en generic IT-guru. Han har fan varit med alltid. Bloggar lite då och då – alltid med en rejäl spark mot dålig hantering av it. Nyttig blogg.
  • @scatcat (som haft sig en liten twitterpaus tror jag minsann :)) delar blogg med @widhamSagor från en livbåt.
  • @miriamolsson är journalist på Internetworld, har ett fantastiskt skratt och bloggar då och då på Molsson.
  • @mjomark är journalist och som nu kommer att jobba som sociala medieredaktör på TV4. Bloggar gör han självklart: mycket citat och mindre långa texter.
  • @emanuelkarlsten kommer att göra som @mjomark men på Expressen – innan dess gjorde han underverk med Dagens nätnärvaro. Just nu randanmärker han här.
  • @dekaminski är forskare runt nätkultur och med i alla intressanta sammanhang där detta har ingångar. Kolla in Dekaminski.se men också Cybernormer.
  • @bolstad tillhör det riktiga geekgänget jag följer. Hälften av vad han skriver fattar jag inte något av, en tredjedel har jag en aning om vad det handlar om och resten förstår jag. SEO och webbteknik med oerhörd kunskap. Så heter webbplatsen Karamell.net :)
  • @antonmalmberg har många olika strängar på sin entreprenörsgitarr – allt från Muminmuggar till SEO. Vill du läsa om hans strukturerade tankar om sitt entreprenörskap så läs hans blogg.

Tidigare Tweeps som bloggar hittar du under taggen tweepblogs. Just nu 190 stycken bloggar länkade.