Dags för femtonde Tweeps som bloggar

Vad kännetecknar en bra blogg? Jag vet inte egentligen. Ju fler bloggar vi blir desto mindre intressant är det att försöka att rama in det. Men viktiga saker för mig är att den känns personlig – oavsett om det handlar om ett företag eller en privatperson, oavsett om man skriver om sitt liv eller sin elgitarr. Så mycket av den senare varan blir det inte i den här omgången av tweepblogs.

  • @knusselboskan är en gammal vän från QS-tiden. Som också bloggar sedan många år om många olika saker – och däribland massor om foto.
  • @mc_andersson har varit dålig på att blogga så jag puttade på henne. För varför inte en sinnlig blogg om det som är roligast? Hoppas hon fortsätter nu.
  • @miaisageek är en av arkitekterna bakom gamla QS. Det är vi henne evigt tacksamma för. Bloggandet kommer i skurar minst sagt – det hon skriver är om sina tankar, sitt liv – vilket alltid har ett värde.
  • @silverblavinge är akutsjuksköterska och på Twitter – det tillhör inte vanligheterna. Och bloggar gör hon också. Vardagsbloggande om det som händer och sker.
  • @snowracer är en gammal kontakt från Bold-tiden. Bloggen Snowracer har funnits hur länge som helst. Inte så ofta uppdaterad, ibland bara något citat men tillsammans blir allt en bild av en person. Dock behöver Christian göra något åt sin arkivsida :)
  • @andwal är miljöpartist och typiskt nog verkar han precis slutat att blogga. Undrar hur man tänker då när man ska kandidera i ett val? Nåja, läs det som varit – jag tycker det är precis så som en politiker borde blogga – jag vill veta vem personen är.
  • @sakletaren hittade jag nyligen och onekligen hittar hon saker som hon sedan bloggar om – precis som om allt annat som kommer i hennes väg.
  • @zzzoey hittade jag i samband med att Saltå Kvarn-bloggen startade eftersom hon var en kunnig men mycket arg debattör runt företagets ägare. Hon är idog debattör runt just antroposofi och Waldorfpedagogik. Hon bloggar konstant, långt och ingående. Oavsett vad man tycker i frågan är hennes engagemang och kunskap ofrånkomlig.
  • @martin121 är entreprenör och digital – och hans blogg med den rätt stökiga url:en ms–online.blogspot.com är minst sagt läsvärd.
  • @aljapaco jobbar som utbildare och bloggar om IT plus en hel del annat. Roande snubbe med ett snyggt stavat efternamn (nä, vi är inte släkt).