#13e tweeps som bloggar

Uppdatering: Verkar som om 13 verkligen är ett otursnummer… den här postningen skulle schemalagts att gå kl 8 imorse men trots att jag rullar WP uppgraderade version så fuckade det upp sig.

Nummer tretton är inte något otursnummer men väl den trettonde av mina samlingar av tweepblogs. Tack vare att jag inte tänker längre men att jag har smarta personer som läser vad jag skriver så blir det enklare: ctrl+f även i Google Documents. Nå dåså – let’s go.

 • @olofa är en person som jag inte vet så mycket om. Jag valde att följa honom eftersom han verkade vara något lite mer udda än vi vanliga pr-konsulter/journalister/reklamare/politiker/bloggare. Men en blogg har han – mycket tech men utifrån helt andra perspektiv än de vanliga.
 • @lillerik gillar webben och teknik. Minst sagt :). Hans blogg Slowmove innehåller det mesta du kan behöva så länge det inte är Windows :).
 • @andersmi är journalist och medieforskare med inriktning på hur medier kan använda det digitala. En av de smartaste jag vet – och en av de mest ödmjuka. Läs hans blogg på Media Mötesplats Malmö.
 • @sandrina är journalist och nyhetschef på HD och har hängt med länge i sociala medie-svängen. Hon bloggar ibland på en egen blogg och ska vara hovreporter under nästa år.
 • @Ludmilla_R borde ha en egen postning. Hennes blogg är hennes vardag: nytt barn och ständig närvaro av den dotter som valde att ta livet av sig fjorton år gammal. Det är en oerhört nära, ibland hudlös blogg och den som läser den utan att bli berörd är utan hjärta.
 • @tonarsmorsa har vunnit Stora Bloggpriset och berättar om livet som mångbarnsmor och livet i flera kulturer. Och jag hoppas att hon får tillbaka bloggsuget.
 • @kesomackan forskar och jobbar med utveckling av sociala medier uppe i Umeå. Hennes blogg Wheelforce är intressant då hon inte fastnar i tekniken utan mycket mer runt beteenden och människorna.
 • @linlinswe skriver en rätt typisk reklamareblogg: mycket infall, design, coola grejer. Mixat, remixat och självklart läckert.
 • @tooobie har en posterous-blogg med coola grejer han hittar på nätet.
 • @elker är en ung snubbe som tycker saker. Det roliga är att han knappast kan sägas vara helt pk. Det är upplyftande :).

Det här är 150 stycken blogglänkar hitills i mitt lilla projekt. Det har lärt mig några saker:

 1. Jag följer en jävla massa journalister, reklamare och sociala mediemänniskor :)
 2. Det är många som onekligen inte uppdaterar sina bloggar så ofta som vore önskvärt.
 3. Det finns alldeles väldigt många fantastiska bloggare därute.