Tweepblogs: #Tre

Jag bytte rubrik. Lär hända igen. Jag har startat ett projekt och insett att det är skitroligt. Så roligt att jag inte kan låta bli att fortsätta att göra det. Jag behövde ett projekt för att ta tag i håret på deepedition.com (själv har jag ju inget att ta tag i). En kul grej är att det nu dyker upp nya spännande personer i min mentionslista på Twitter. Som jag följer och hittar nya coola bloggar.

Som jag tidigare skrev så handlar det om att jag älskar bloggar, jag älskar bloggande och tror att det – oavsett alla nya möjligheter kommer att fortsätta. Människor har ett behov av att uttrycka sig. Så jag fortsätter oförtrutet.Den här gången utvecklar jag tipsen lite utifrån teman och relationer med mig och sinsemellan.

  • @farsanmitti är en ny bekantskap och en sån där bra blogg om att vara man och vara pappa – och alla de där tankarna däromkring. Liknande som @abbespappa vars blogg Heja Abbe är väl känd för många.
  • @markuswallgren vet jag inget om. Men man lär sig mer genom hans blogg. Så är det med många av de som jag följer på Twitter och på nätet: det är två kanaler som tillsammans skapar en mer sammansatt bild av en person. Den ena fyller upp där den andra tappar.
  • @slumpnavigator är en gammal konkurrent och kär skråkollega inom pr-skrået vars Slumpnavigator är en bra och viktig blogg – roligt att Martin fortsätter även när han gått över till ”andra sidan” :). En annan som är ungefär som Martin varit: kär inspirerande skråkollega och samtidigt självklart konkurrent är @kullin vars blogg Media Culpa är en av de mest kända svenska markombloggarna internationellt och han har hållit på nästan lika länge som mig. Hans svenska blogg är också matnyttig.
  • @britstakston är min kompanjon och sedan två år tillbaka har vi haft kurser och workshops tillsammans om sociala medier. Brit Stakston är inte bara Queen of conference-twittering utan har lyckats att skriva en jäkla massa bloggposter på JMW.se liksom att hon också då och då skriver på sin mer personliga blogg Constak. Andra av mina kollegor är @mellstrand som kanske har en hemlig blogg men som var tidigt ute att blogga på JMW.se och det var på så sätt jag fick upp ögonen för JMW. @thomashansen83 bloggar på On My Mind, @samuelgarlov har en känd modeblogg, @kristofermencak bloggar här. @viktoriansk finns här.
  • @pellet är en klassiker inom reklambranschen. Journalist, gammal chefis på Cap&Design och alltid med ett lite annat perspektiv på frågor som kommer upp: genom erfarenhet och ett schysst analytisk sinne. Hans blogg Pers Värld är ett måste att läsa: skarpt iakttagande. På samma sätt bör du läsa @lordfredruks blogg Kontaktmannen. Förutom att han är en av mina bästa vänner så är han alltid kritisk till den pk-maffia som lätt dyker upp i reklambranschen. Inte förutan att vi två på Bold fick skäll av @kennethpilo (som bloggar också. Ibland). @pleasecopyme är en självklar person – vars blogg startade försiktigt men nu är en viktig bit i marcom-bloggosfären. På tal om reklamare så är @salmiak en person jag missat – gillar hans pretentionslösa blogg.

Mer kommer eftersom det gav mersmak. För tidigare postningar: Tweepblogs

Reblog this post [with Zemanta]