Buggtätt

Deepedition.com är just nu en enda stor bugg känns det som. Och jag har inte tid att fixa det just nu. Ber om ursäkt och lovar bättring. Planen är helt enkelt att göra en clean start: nytt tema, rensa ut alla plugins och bygga upp nytt schema för dessa – för det verkar som var och varannan inte fungerar eller konfliktar med andra.

Funderar också vad jag ska göra med bloggen. Utvecklingen av mitt liv såväl som bloggosfären har gått åt ett håll att jag inte längre känner att jag kan göra det som deepedition.com varit bäst på: att vara ett förhoppningsvis lite annorlunda perspektiv på vissa saker, att samla ihop och tänka ett varv till runt det som intresserar mig i världen.

Problemet är helt enkelt att jag är van att blogga utifrån ett perspektiv där bloggande var något udda, en sorts anomali av ett nytt media. Det fanns plats att vara vass, det fanns plats för smarta men ibland lite småelaka kommentarer: det var en del av spelet.

Idag är det annorlunda. Bloggandet i Sverige har utvecklats sig och blir mer och mer mainstream. Det blir snällare och fler och fler som läser har inte samma syn på vilka regler som ska gälla som vi som hållit på mycket länge.

Jag jobbar numera heltid med sociala medier. Jag jobbar med företag för att få dem att våga vara mer personliga i sina bloggar, och inte behandla dem som ännu ett nyhetsflöde som bara beskriver en sak. Samtidigt inser jag själv hur det hela tiden blir svårare och svårare att blogga som person eftersom en del väljer att se det personliga som privat.

Det faktum att jag också har mycket mindre tid att blogga – oavsett om det är här eller på DigitalPR eller JMW eller Mindpark, gör också att jag helt enkelt missar att tänka det där extra steget. Den post jag tog bort igårkväll var en sån – skriven sent på natten mot söndag, i all välmening och tänk runt saker som berör mig men som om jag tänkt en sväng till antagligen kunde skrivits på ett annat sätt.