Chockmord i Forssa!

Fågelorganisation rasar!

Nyhet! Katten Yoda har tagit sin första fågel! Stor kris i hemmet! ”Det var en smärre chock att inse att vår lilla katt var ett monster.” säger herrn i huset medan han tröstar den chockade dottern.

På morgonen när herrn i huset kom ut för sin första morgoncigg såg han husets katt, Yoda, en honkatt på ett och ett halvt år leka med något på gräsmattan. När han tänt ciggen tittade han närmare på det som hon lekte med och det var en fågel. Offret, en fågelunge av oidentifierat art, var massakrerad till oigenkännlighet.

– Jag valde att schasa iväg kattskrället och tog upp fågeln som saknade såväl vinge som ögon, säger herrn i huset.

Som den djurvän han är valde han att avsluta det som monsterkatten påbörjat och begravde sedan liket bland askan i soptunnan.

– Det är onekligen en chock att inse att den gosiga katt som växt upp och som vi matat med torrfoder är ett vilddjur med rovtendenser.

Den övriga familjen har åkt till hemlig ort för att vila upp sig efter händelsen och när vi försöker få ett uttalande från gärningskatten fnyser hon och går vidare i sin jakt på nya troféer.

Fåglarnas Räddningsförbund funderar på att lämna in en stämningsansökan efter denna händelse då de anser att avrättningen var ”sloppy” som Rick Rödhake förklarar i ett kort brev levererat av en brevduva. För övrigt vill han inte kommentera det pågående fallet.