Samtal med en hackspett

När jag nyss var ute en stund mötte jag den flänga hackspetten som satt och hackade på vår TV-antenn. Jag var tvungen att fråga vad han höll på med. Först fick jag inget svar alls. Han trummade vidare som om jag var luft, eller möjligen en bofink som inte var värd hans dyrbara tid. Jag frågade igen och till slut tittade han avmätt upp:

– Jag installerar spaningsutrustning för FRA, förklarade han med en nedlåtande röst.

Jag tittade på honom och kunde inte låta bli att påpeka det självklart:

– Men allt vi tar emot och sänder går ju nere i marken i fiberkablarna. Jag var ju själv med och grävde ner dem.

Hackspetten blev väldigt tyst. Hela hans varelse (även om han mest var runt och burrig) såg ut som om den ville försvinna. Jag, som uppenbarligen är begåvad med en massa ornitologer som läsare av bloggen kunde inte låta bli att säga:

– Men är det inte att du försöker hitta någon att knulla med?

Då flög han iväg.