Snåljåpen Bo Helgesson och hans Café Esplanad

Jag har jobbat idag. Och när jag kom tillbaka till stan var jag hungrig. Gick in på Café Esplanad i Borlänge, beställde en latte och en macka. 86 spänn. Well, det får man väl ta. Satt och skrev lite leads och mailade och insåg att HPn är fin och liten men att batteritiden inte är den bästa. Där – elkontakt. Men se där: barnlås dvs. caféägaren säger till mig att han vill att jag fikar och sen försvinner fort som fan. Snåljåp och idiot.

Jag fick iväg mina mail och drack upp latten som var… okej. Toalett. Det behöver man ibland. Får se att toaletten är utrustad med sånt här pengalås. Jag går fram till kvinnan i kassan och frågar om det verkligen är så att det kostar mig fem spänn att kissa trots att jag spenderat närmare en hundring på fika. “Ja, tyvärr.” Jag tyckte synd om henne för hon skämdes verkligen – men kunde inte göra något. Det är ju också så att Helgesson är ökänd för att vara en rätt otrevlig arbetsgivare men allvarligt: ge dina anställda möjligheten att slippa bli utskällda på grund av din snålhet och dumhet. Girighet skadar i längden.

Bo Helgesson, ägare till Borlänge Bageri & Konditori Aktiebolag och bland annat Café Esplanad i Borlänge och ett gäng andra caféer (bland annat Café Kupolen): du är en jävla snåljåp! Hur i helvete tänker du när du menar att man, om man bevistar ditt café, ska betala för att gå på toa? Det är fan fullständigt galet. Och extremt kundovänligt. Och att sätta igen elkontakterna är likaså – vilket dock är vanligare.

Själv tycker jag att vi office nomads ska se till att bojkotta såna här ställen. Och andra kan göra det också.

Kissnödig som fan gick jag mot bilen och tänkte “men hallå Borlänge har ju byggt en fin allmän toa därborta”. Yeah right. Den var stängd, igenbultad på grund av förstörelse.

Borlänge som shoppingstad är körd. Inga toaletter, snåla intill döden caféägare och ett utbud som är trist.

Heja Falun.