Jag är större än Viggo

bild-9Åtminstone är jag det på förstasidan på Resumé idag – och har större huvud än Storåkers ;)

Helt allvarligt – jag skulle fan bli skraj för mig själv…

Varför hänger jag där?

Jo ny krönika är skriven och publicerad. Och till min glädje verkar Svedjetun tycka ungefär samma sak. Självklart har den första drygskallen dykt upp och kommenterat det som plattityder. Vem fan bryr sig om kommentatorer i våra branschmedier. Själv uttryckte jag följande i samband med att Goss nya Abba-filmer lagts ut på Dagens Media och kommentarshuliganerna dykt upp:

Dagens Medias kommentarsfält borde användas i psykiatriutbildningen

Och som ett brev på posten kom ju Skugges drapa om att reklambyråer är överprisade. Micke Storåkers gör en fantastisk balansakt för att inte trampa på några tår alls även om slutet är en mycket fin spark rakt på Skugges smalben:

Relevant kreativitet är något bra och effektivt. Det visar all forskning att kreativ reklam är mer effektiv än annan reklam. Det kan vara väldigt dyrt att betala lite pengar för något som inte fungerar. Även om en person i Indien till exempel kunde skriva motsvarande krönikor som Linda Skugge i omfång, och att de var billigare, så är det ju inte säkert att det är en bättre lösning. Lindas kreativitet är värd mer pengar helt enkelt.

Ska vi översätta? ”Linda, glöm inte att du själv kan bli utbytt enligt samma tänkande som du nu applicerar på reklamare. Din kreativitet är också prissatt.”

Och Skugge har nog inte riktigt räknat rätt. Fr a så är det roande att Skugge anser att reklamare ska jobba gratis när hon själv förklarar att hon inte skriver något utan att få betalt för det. Att det sen finns svartfötter som dumpar priser är väl inget nytt? Pawlo round-kickar lite lätt med en bild som känns väldigt liggande:

Att debattera med Linda Skugge är som att lägga sig ner och sparka in en öppen dörr som redan ligger. Ehum.

Prankmonkey får avsluta med en sån snygg dropkick på fru Skugge att man blir lite tårögd:

För det som inte är i Linda – det Linda inte förstår eller vet något om – är i Lindas värld som bekant och per definition ren idioti. Och således ett utmärkt tema för en krönika. Noggrant ämnesfiskad om hos Lindas bloggläsare (eller Lindas anonyma sökordsdeep throats) och fakturerad efter konstens alla regler. Tills nästa veckas utbrott, och allt börjar om igen. Tills det med Lindas logik kommer någon självlärd och begåvad nittonåring och knuffar Linda ur boet. Eller, ja. Inte Linda, förstås. Men alla andra trötta 35-plussare. Like me!

Måste dock ge Skugge en eloge att hon lyckats att linkbaita var och varannan dag de senaste veckorna. Men jag funderar hur hon nu har tid? Har hon skaffat barnflicka och flyttat in till stan?

Uppdatering: Well Linda. Det är ju enkelt – det är bara att säga saker om din tid, ditt liv eller så ;)

Uppdatering: Ehnbomcom har skrivit om min krönika och håller med:

Reklam är inte konst. Det är möjligen en konst att göra bra reklam. Som säljer.

Tyvärr visar en del kommentarer att jag sannerligen klev på en öm punkt…

Reblog this post [with Zemanta]