Det tog slut mitt i…

En sak som kan fascinera mig när jag läser bloggar – fr a då jag hittar ämnen och bloggar via sökningar – är hur vissa skribenter bara slutar. Inget ”hej, nu har jag tröttnat så nu stängs den här bloggen” eller ”jag flyttar” eller något liknande utan helt enkelt inga nya postningar. Det är lite som att personen bara försvunnit mitt i ett steg. Lite som när folk försvinner i Brottskod: Försvunnen.

Samtidigt vore det ett rätt skönt sätt att sluta en blogg – mitt i alltihop. En dag så blir det inga fler uppdateringar, dammet börjar sakta lägga sig och vinden slår i fönsterrutorna. Det blir ett abrupt övergivet hus. Tallriken odiskad och dagens tidning uppslagen men det har sett ut på samma sätt under flera år.

Vore synd om folk började att rensa bland ”spökbloggarna”. De är som gamla slott, ett sorts snapshot av en tid i en viss människas liv.